Медицинските сестри слязоха от прозорците на бившия Партиен дом

0
От вчера вечерта 5 сестри се барикадираха в залата, където заседава Здравната парламентарна комисия
От вчера вечерта 5 сестри се барикадираха в залата, където заседава Здравната парламентарна комисия Видео: bTV

Протестиращите медицински сестри, които вчера се барикадираха в сградата на бившия Партиен дом, слязоха от прозорците на сградата. При тях бяха допуснати и медии.

Последна слезе Бойка Анастасова, която обвини служителите на НСО, че са я блъскали и дърпали. Тя отказваше да се прибере в сградата, докато вътре не бъдат допуснати камери на медиите, за да се гарантира сигурността на протестиращите сестри.

Пред bTV тя каза, че през нощта са били притискани психически и физически, за да излязат от сградата на Народното събрание на пл. „Батенберг“.

От вчера вечерта 5 сестри се барикадираха в залата, където заседава Здравната парламентарна комисия. 

Сестрите излязоха на прозорците на сградата тази сутрин, защото нямат ток. Служители на НСО, сред които и техният началник – ген. Владимир Станчев, се опитаха да приберат жените в сградата, защото на прозорците е опасно. Стигна се до ескалация на напрежението.

Към 8:30 часа пожарната разпъна платнище под сградата, което да обезопаси евентуално падане от прозореца.

Медицинските сестри излязоха на безсрочен протест пред Министерския съвет с искане за достойно заплащане и условия на труд. Техни представители влязоха вчера на заседанието на Здравната комисия, за да разговарят с министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.

Ананиев обаче не присъстваше, защото беше в Брюксел, а заседанието на комисията продължи пет минути. Това ядоса протестиращите сестри и ги провокира да се барикадират в залата.  

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари