Медицината, която имаме е убийствена!

1
Пиша тези редове, защото съм сигурна, че много хора ще разпознаят в този случай свои близки...
Пиша тези редове, защото съм сигурна, че много хора ще разпознаят в този случай свои близки...

Пиша тези редове, защото съм сигурна, че много хора ще разпознаят в този случай свои близки.

А на мен самата не ми дава мира и държи високи границите на кръвното ми вече месец, откакто моя близък не е вече сред нас.

Става дума за един мъж, който си отиде, защото не вярваше в Господ, а вярваше в медицината. Винаги усмихнат, енергичен, интелигентен, готов да се отзове и на внучките, и на децата, и на съпругата, и на приятели. Човек, който държеше на здравето си, беше отказал преди години цигарите, правеше си редовно изследвания и те винаги бяха в перфектните граници.

Е да, имаше си както повечето хора високо кръвно, за което редовно си пиеше хапчетата. Но един ден – почивен по закона на Мърфи , горната граница скочи. Съпругата веднага му даде животоспасяващо хапче, което той повърна и тя, притеснена, защото не е медицинско лице, потърси специализирана помощ. След 15 мин. лекарката от Бърза помощ установява горна граница на кръвното 140, което не е притеснително, прави някаква инжекция, а за режещото главоболие, което той има в момента, казва , че може да е от шипове и едно аналгинче ще свърши работа.

Споделя, че в някои случаи може да става дума за инсулт и е хубаво да го вземат в болница, но за съжаление в почивните дни няма кой да го наблюдава и е по-добре да си остане в къщи, за да може близките, ако забележат нещо нередно, да се обадят пак ! Накрая пита – Ще дойдете ли с нас или отказвате !?

Едва ли има здравомислещ човек, който би влязъл в болница след тези думи ! Ако нещата бяха представени така – Има опасност да сте получили инсулт, трябва да се направи скенер, за да се отхвърли тази възможност ! – уверявам  ви, че моят близък даже щеше да си плати за скенера !

Не зная какво е съдържала тази инжекция, но човекът потъва в дълбок сън. Едва в късен следобед  близките насила успяват да го изправят и установяват, че нещата не са наред. Вечерта той е в интензивно с хеморагичен инсулт четвърта степен!

И тук е парадокса – във времето на новите технологии, когато чичко Гугъл знае всичко, установяваме, че симптомите на инсулт трябва да може да разпознае даже студент по медицина, че първите часове са животоспасяващи, че има два вида инсулт и лекарствата , които ще помогнат при единия, могат да убият при другия и……и…..

Човекът си отиде и до ден днешен близките му се обвиняват, че не са знаели, как да помогнат, че не са разпознали симптомите, че са се доверили на успокоителните думи, че…….

А от другата страна се чува – ТОЙ ОТКАЗА! …… АМА  НАЛИ  ТОЙ ОТКАЗА!.........Е  ДА,  АМА ТОЙ ОТКАЗА!..........

Аз също съм отказвала навремето, в „лошия“ социализъм ! Но направих информиран отказ - осведомиха ме за целия риск, който поемам и накрая се подписах !

Трябва ли тази „лекарка“ да измива собственото си безхаберие  с „ той отказа „ ?  Без да имаме медицинско образование ще ми светне лампата, ако за 15 минути кръвното спадне без помощ!

И лошото е, че утре тя ще дойде при вас, при мен, при други……И ЩЕ ПОМОГНЕ……..

Май трябва да вярваме повече в ……….Господ!

Автор: Г. Мирева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари