Медици в Шумен излизат на протест

0
Здравните работници са готови да подадат заявления за напускане
Здравните работници са готови да подадат заявления за напускане Снимка: БНР

Здравните работници са готови да подадат заявления за напускане

Медицински сестри и санитари от шуменската многопрофилна болница излязоха в двора на лечебното заведение на протест днес заради ниски заплати и неизплатени допълнителни плащания, съобщава БНР.

900 лева е основната брутна работна заплата за миналия месец в сектора. Медицинските сестри и санитарите не са получавали добавки за грижи за болни с COVID-19 за месеците март, април и май, въпреки че в болницата се лекуват пациенти с инфекцията.

"Готови сме да си подадем заявленията за напускане", казаха някои от тях. Медицинските работници уточниха, че протестират срещу политиката на правителството, а не срещу директора на МБАЛ - Шумен.

Те гласуваха декларация до президента, премиера и министрите на финансите и на здравеопазването. Искат от 1 януари и 1 юли догодина да се заложи увеличение на заплатите в здравеопазването. Също така настояват до 17 юни да им бъдат изплатени COVID добавките за април.

Заложеното 25-процентно увеличение в здравеопазването не стига.

Медицинските сестри и санитарите дадоха ултиматум на властта да изпълни исканията им до 31 юли, в противен случай ще напуснат работа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари