Медик за малко да умре от лекарска грешка

0
Благоевградски гастроентеролог едва оцеля след безобидна, безкръвна операция на възпаления му апендикс / Снимката е илюстративна
Благоевградски гастроентеролог едва оцеля след безобидна, безкръвна операция на възпаления му апендикс / Снимката е илюстративна

Благоевградския гастроентеролог д-р Петър Чаракчиев едва оцеля след безобидна, безкръвна операция на възпаления му апендикс, извършена в столична клиника. Случаят е от преди около 25 дни, информира struma.com.

След връщането си от отпуск в края на юли, докторът се почувствал зле. Дни наред търпял болки, разбрал за какво става въпрос и избрал лапароскопска операция за отстраняване на апендикса в столична клиника, Избрал безкръвния метод, за който е известно, че операциите минават по-бързо и възстановителния период е по-кратък..

Дни след интервенцията обаче Чаракчиев изпаднал в тежко състояние, остри коремни болки го вкарали отново в болницата, където направили операцията. Наложила се хирургическа намеса, отворили отново корема му, заради развития животозастрашаващ перитонит. Възпалението било сериозно, след лапароскопията, коремът му се пълнел с гной.

Две седмици д-р Чаракчиев се възстановява у дома си след повторната тежка операция и все още е в болнични.. Негови колеги в МБАЛ Благоевград твърдят, че лапароскопските операции, колкото и лесни да са изискват сериозни умения и работа с техниката.

Припомняме, че преди няколко дни д-р Огнян Митев в МБАЛ - Благоевград направи две успешни лапароскопски операции, изваждайки кисти от млади жени. Struma.com е присъствала на операциите и това, което са видяли, доказа за пореден път, че професията лекар е достойна за уважение. Лекарите и сестрите от операционния екип на д-р Митев напусна операцията, на която бяхме свидетели, плувнали в пот и сякаш будували цяла седмица.

В местното гинекологично отделение вече се правят подобни операции при това с успех. Казват, че най-добрите специалисти лапароскописти са в специализирана клиника в Плевен, те започнали първи да прилагат този метод на опериране, но и в МБАЛ Благоевград лекарите доказват професионализма си в тази област.

Източник: Struma.com
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари