Медиите в Скопие публикуваха списък на 45-те жертви от трагичната катастрофа

0
Правителството на Република Северна Македония обяви тридневен траур
Правителството на Република Северна Македония обяви тридневен траур Снимка: БТА

Медиите в югозападната ни съседка публикуваха списък с имената на загиналите в трагичния инцидент

Роднини и близки на пътувалите с автобуса, който изгоря на автомагистрала Струма се събраха в Скопие пред централата на ”Беса транс” – фирмата, на която е автобусът. Те изразиха възмущението си от липсата на информация и поискаха съдействие от институциите. По-късно днес медиите в юозападната ни съседка публикуваха списък с имената на загиналите в трагичния инцидент. Правителството на Република Северна Македония обяви тридневен траур в памет на жертвите, предаде dnews.bg

 Знамената пред институциите вече са спуснати наполовина.

Телевизия Сител показа как пред „Беса Транi” се събират хора, чиито роднини и близки са пътували в автобуса. Централата на фирмата обаче бе затворена. Братовчед на пътник от автобуса заяви, че не получават никаква информация от отговорните лица в агенцията и че е разбрал за трагичния инцидент от социалните мрежи.

Той разказа, че е научил за трагедията рано сутринта от ФБ, че са звъняли на телефоните на фирмата повече от три часа, но от там не получават информация. Възмутен той призова и институциите, ако имат каквато и да било информация да я предоставят на хората, чиито близки са били в автобуса.

По- късно през деня медиите в югозападната ни съседка публикуваха списък с имената на 45-те жертви на автобусната катастрофа.

Ръководителят на прокуратурата за борба с организираната престъпност в Скопие Вилма Рускоска каза, че фирма "Беса Транс" работи от 20 години и досега не е имало пътнотранспортни произшествия. По първоначална информация автобусът е нов и е в експлоатация едва три години.

Правителството на Република Северна Македония обяви тридневен траур в памет на жертвите. Траурът е от днес до четвъртък 25 ноември включително. Отлагат се всички публични прояви, а медиите трябва да съобразят съдържанието си с обявения траур. В трите дни на национален траур знамето на Република Северна Македония навсякъде в страната, както и в дипломатическите представителства в чужбина ще бъдат спуснати наполовина.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпи, сега вече сме женени и можеш да пиеш по-малко бира!
- Започваш да звучиш като бившата ми жена!
- Ооо, не знаех, че си бил женен!
- Не съм бил!!!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари