Медии в Румъния: Българите ни крадат рибата

1
Разглежда се сагата със задържаните три български риболовни кораба
Разглежда се сагата със задържаните три български риболовни кораба Снимка: Либертатя

Разглежда се сагата със задържаните три български риболовни кораба

Българите ни крадат рибата. С такова заглавие излиза днес популярното румънско издание „Реплика“, разкри Maritime.bg.

В просторния материал се разглежда сагата със задържаните три български риболовни кораба, а за техните екипажи се твърди, че са извършвали „незаконосъобразен улов“.

Изданието обявява още, че срещу нашите риболовци има повдигнати обвинения за улова, но до момента у нас няма такава информация.

В публикацията се обявява, че в предстои среща между риболовни сдружения от България и Румъния.

Федерациите и асоциациите в областта на рибарството в Румъния искат намесата на местните властите, за да се спре „дискриминацията и вредата за местните рибари“, според „Реплика“.

В публикацията се посочва, че има случаи, когато 40 български кораба ловят риба в ИИЗ на Румъния, като така според автора се „нанася вреда на местните риболовци“.

Собственик на румънска риболовна компания е цитиран да казва, че следва да има „двустранно споразумение между България и Румъния“ по повод този проблем.

В публикацията все пак се посочва, че както българските, така и румънските кораби имат право да ловят във водите на другата страна.

Сигурно е, че при липса на добре установена законодателна рамка, законодателството на нашата страна влиза в противоречие с европейското, което прави възможно възникването на подобни инциденти, завършва статията на румънското издание.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари