Медът гони махмурлука

0
Препоръчително е медът да се консумира намазан на препечена филийка, така се усвоява най-лесно от организма
Препоръчително е медът да се консумира намазан на препечена филийка, така се усвоява най-лесно от организма

В разгара на зимните празници една от основните тревоги е как да се избяга от махмурлука, който неизменно съпътства всяка стабилна почерпка и празненство.

Традиционните рецепти, каквито са сокът от киселото зеле и шкембе чорбата, не понасят на всеки вкус, затова към тях най-често пристъпват онези купонджии, които стабилно са злоупотребили с алкохола и наистина нямат друг избор, пише Ретро.бг

Медът, освен че се справя с всички неразположения и последици от консумацията на алкохол, е изключително вкусен.

Според учените активната съставка, която е основна в меда – фруктозата, помага на организма в разграждането на алкохола на безопасни съставки. Освен това играе важна роля и за ускоряването на този процес. Първоначално погълнатият спиртен концентрат се превръща в токсичен ацеталдехид, който е основният виновник за главоболието, отпадналостта и гаденето. Фруктозата от меда обаче спомага за преобразуването на това вещество в оцетна киселина, разграждаща се до въглероден двуокис, който човек издишва. Така неразположенията от консумацията на алкохол се елиминират.

Препоръчително е медът да се консумира намазан на препечена филийка, защото по този начин той най-лесно се усвоява от организма. Освен това учените съветват преди началото на празника да се изпие чаша прясно мляко, което ще намали токсичността на изпития алкохол.

Източник: Ретро.бг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари