Мечки нападнаха Румъния

0
Животните са плъзнали из градовете, гладни са и може да настъпи ужасна трагедия
Животните са плъзнали из градовете, гладни са и може да настъпи ужасна трагедия Видео: No Comment TV

Десетки мечки слизат от планините в румънски градове, за да търсят храна, ровейки се из кошчетата за боклук, информират Би Би Си и Евронюз, предаде News.bg.

Мечките търсят храна и доста често се натъкват на хора.

Местните хора в окръзите Харгита и Прахова често се оплакват, че далеч по-често срещат мечки в сравнение с преди. Някои се радват на случващото се, но мечките са непредсказуеми и други хора са обезпокоени, че може да настъпи ужасна трагедия.

От началото на 2017 г. повечето от случаите са свързани с нападение на мечки над овце (37 случая), а при останалите случаи са нападали добитък или други животни.

Тази година седем души са хоспитализирани в окръг Харгита след атаки на мечки. Повечето от тях са овчари. Около 60% от кафявите мечки в Европа са в Румъния - около 7000 мечки. 1 400 от тях живеят в планините около Харгита.

Стотици хора се събраха пред министерството на околната среда в Букурещ през миналия месец с искане да им се позволи да убиват мечки, за да се защитят. Министерството отговор с предложение за избиване на 140 животни при ограничени случаи, макар че кафявите мечки са защитен вид в Румъния.

Източник: News.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари