МБАЛ - Русе получи дарение

0
Дарението е под формата на 12-канален ЕКГ апарат и пациентски монитор
Дарението е под формата на 12-канален ЕКГ апарат и пациентски монитор

Многопрофилната болница за активно лечение – Русе АД получи първото си дарение от Фондация Арусяк Чакърян (Arusjak Tschakarjan Stiftung).

Това е организация за обществено полезна дейност със седалище в Кьолн, чиято цел е подпомагане на детски отделения от държавни болници, информира Дарик.

Името й идва от д-р Арусяк Чакърян - детска лекарка, която е помагала в различни форми на материално по-бедни хора (особено на такива в България) и на детски клиники в България.

Фондацията е от малък мащаб и разполага с много скромни финансови средства, които набавя за подпомагане на общественото медицинско обслужване и на обслужването на нуждаещи се от помощ деца и младежи с българско гражданство чрез педиатрични институции на общественото здравеопазване в България.

Тези средства се използват за дарения на педиатрични институции (обикновено детски клиники или отделения) за определени цели (например купуване на лекарства, купуване на медицински уреди или апаратури и.т.н.).

Дарението, което отделението по Педиатрия на русенската държавна болница получи, е под формата на 12-канален ЕКГ апарат и пациентски монитор за проследяване на жизнените показатели от кърмаческа до юношеска възраст.

Новата и модерна апаратура ще подпомогне дейността на отделението в извършването на електрокардиограми при деца от всички възрасти.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари