МБАЛ "Медика": Притекохме се на помощ на припадналия русенец до Трета поликлиника

0
МБАЛ "Медика": Притекохме се на помощ на припадналия русенец до Трета поликлиника

По повод сигнала на наша читателка за припаднал мъж до Трета поликлиника, на когото никой от работещите в сградата лекари не се е притекъл на помощ, от МБАЛ "Медика-Русе" поискаха право на отговор.

Ето становището на лечебното заведение по случая:

"Екип на МБАЛ „Медика Русе” се е притекъл на помощ на пострадалия русенец, който „припадна” край сградата на бившата Трета поликлиника.

Това съобщиха от Лечебното заведение, след като в социалната мрежа Фейсбук се появи снимка на припаднал русенец в района на бившата Трета поликлиника. Според текста под него, нито един медик, включително екипа на „Медика Корс” /всъщност такава болница не съществува, името на болницата е МБАЛ „Медика Русе”/, не се е отзовал на повикването, въпреки че от главата на мъжа е шуртяла кръв.

На помощ на мъжа са се притекли хирург и медицинска сестра от болницата, които са били повикани от минувачи.

„Не приемаме твърдението, че не сме се отзовали, още повече че на публикуваната снимка ясно личи, че до пострадалия мъж е наш екип. Не можем да коментираме поведението на други колеги, намиращи се в сградата на бившата Трета поликлиника. След като ни повикаха, отидохме на място за да проверим какво е състоянието на пострадалия. Ние сме лекари и наше задължение е да реагираме адекватно при подобен случай”, казаха от МБАЛ „Медика Русе”.

На мястото е бил повикан и екип на Центъра за спешна медицинска помощ. Сигнал при тях е бил получен около 16.40 часа. Оказало се, че 67-годишният мъж е паднал след сериозен алкохолен запой. „Състоянието на пациента не беше сериозно, и той бе откаран с линейка в дома му”, каза шефката на ЦСПМ д-р Пенка Бахчеванова."

Източник: МБАЛ "Медика - Русе"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари