Мъжете в униформи ни пазят и от тревоги по радиацията

0
Националният оперативен щаб даде най-странния си брифинг снощи
Националният оперативен щаб даде най-странния си брифинг снощи Видео: БНТ

Националният оперативен щаб даде най-странния си брифинг снощи

Мъжете в униформи следят не само коронавируса, но и положението в Чернобил.

По традиция той се проведе в 23:00 часа, но темата бе повече от изненадваща - да се разсеят притесненията на хората от радиация заради пожара в Чернобил, който бушуваше десетина дни.

Този път не генерал, а главен комисар бе в основната роля - шефът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ Николай Николов. Той съобщи, че поискал разрешение от премиера Борисов за брифинга - за да информира населението за липсващата радиация. А поводът за всичко това били тревоги в социалните мрежи и обаждания лично до него с въпрос ще навреди ли стихията в Украйна на България. "Прословутият пожар в Украйна вече е погасен. Стойностите на радиационния гама фон са в нормалните за страната граници”, отчете Николов. Освен него, на брифинга се явиха ген. Венцислав Мутафчийски и директорът на НИМХ проф. Христомир Брънзов.

Срещата с журналисти продължи не повече от 6-7 минути. Така и не стана ясно откъде е дошла информацията, че българите се тревожат от радиация. Но най-голямата енигма бе какво общо има темата с коронавируса, заради който съществува Националния оперативен щаб.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари