Мъже добиват тонове петрол незаконно в българско село

1
ТИР натоварен с 6 тона петрол е открит при проверка на ловешката полиция и ДАНС
ТИР натоварен с 6 тона петрол е открит при проверка на ловешката полиция и ДАНС Снимка: kmeta.bg

Докато чужди компании – концесионери вече години се мъчат да открият петрол в Черно море, Ловешката полиция задържа четирима мъже, които незаконно добиват тонове ултра лек петрол – кондензат.

Четиримата са арестувани в нощта срещу неделя край Ловеч за незаконен добив на нефтопродукти при съвместна операция на ДАНС и служители на "Икономическа полиция" към дирекцията на МВР в Ловеч, съобщиха оттам.

Мъжете са задържани след полунощ на пътя между селата Деветаки и Брестово. Органите на реда са спрели за проверка микробус, натоварен с 1350 литра от нефтения продукт кондензат, добиван незаконно от изоставен сондаж-държавна собственост, в землището на село Деветаки.

Единият от мъжете е от Ловеч, а останалите от троянските села Борима, Орешак и Бели Осъм, съобщиха от МВР.

В хода на полицейската операция са извършени претърсвания в складова база в Ловеч, ползвана от престъпната група. Там на място е открит ТИР, натоварен с шест тона от продукта, а в непосредствена близост до товарния автомобил са открити още 3 бидона по едни тон, пълни с кондензат.

Работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство.

Кондензатът представлява ултра лек петрол.

Преди 5-6 години проблем с незаконен добив на кондензат възникна и във Врачанско, когато органите на реда откриха 6 тона кондензат, закопан под земята в двора на тогавашния кмет на Крива бара Цветан Йорданов. Суровината била източвана от запечатана стара сонда между селата Крива бара и Хайредин.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари