Мъж върна книга в библиотеката с 60 години закъснение

0

Тя била изпратена в пакет, заедно с ръчно написано писмо

Мъж, който взел книга от библиотека в германския град Мьонхенгладбах, я върна с 60 години закъснение, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Тя била изпратена в пакет от източната част на Франция, заедно с ръчно написано писмо от две страници с извинение за огромното закъснение, обявиха от библиотеката. Ръководството се е отказало да начислява глоба за просроченото задържане на книгата.

В писмото читателят, който вече е на 81 години, помолил "хиляда пъти за прошка" за закъснялото връщане на книгата. Неин автор е социалистът и революционер Фридрих Енгелс.

"Градската библиотека е щастлива, че е върната нейна собственост. Вече можем да зачеркнем заглавието от дългия списък с липсващи книги", се казва в него.

Повече от 850 други книги са изчезнали от библиотеката от края на Втората световна война.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари