Мъж уби сестра си в Омуртаг

0
67-годишният мъж наръгал с нож сестра си пред очите на множество свидетели
67-годишният мъж наръгал с нож сестра си пред очите на множество свидетели Снимка: БГНЕС / архив

67-годишният мъж наръгал с нож сестра си пред очите на множество свидетели

Окръжна прокуратура – Търговище привлича към наказателна отговорност 67-годишен мъж във връзка с извършено убийство в Омуртаг, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна. Той ще бъде обвинен за престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 11 от Наказателния кодекс. Мъжът е задържан, като срокът на задържането му ще бъде удължен до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор.

Днес, малко преди обяд, в центъра на Омуртаг, 67-годишният мъж и неговата 62-годишна сестра се скарали. Двамата спорили известно време, след което пред очите на множество граждани, мъжът извадил нож и наръгал жената. Тя починала.

Работата по изясняване на детайлите около случая продължава и към момента под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура в Търговище. Прокурорът по делото ще настоява съдът да наложи най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“ спрямо 67-годишния мъж, допълват от Апелативната прокуратура във Варна.

В края на август в Омуртаг млада жена беше убита от мъжа, с когото е живяла на семейни начала. Тежкото криминално престъпление е извършено в условията на домашно насилие по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост. Обвиняемият в убийството на жената 28-годишен мъж е в ареста.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Даммм,
    Тези са от лилавия електорат на ГЕРБерастите.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари