Мъж се удави на плаж "Харманите" в Созопол

2
Това е седмата жертва на морето само за два дни
Това е седмата жертва на морето само за два дни

Това е седмата жертва на морето само за два дни

Черната серия с удавниците продължава. 42-годишен мъж от Враца е загубил живота си на плаж „Харманите“, след като влязъл във водата въпреки огромните вълни и мъртвото течение, характерно за август, съобщава Флагман. Той е 7-ма жертва само за 2 дни – невиждано досега число, което е по-обичайно да бъде месечна бройка, а не 48-часова.

Човекът е влязъл във водата, започнал е да вика за помощ мигове по-късно и спасителите са влезли да му помагат, рискувайки собствения си живот. Те са успели да го извадят от морето, но врачанинът е бил в тежко състояния. Първоначално е бил контактен, но впоследствие припаднал. Извършени са редица опити той да бъде върнат към живота - неуспешно.

Тялото му е откарано за аутопсия в отделение “Съдебна медицина” към УМБАЛ Бургас. Ще се изяснява точната причина за смъртта му.

Хора, спрете се! Морето ще бъде на мястото си и догодина!“, това зоват спасители, които вече не смогват да възпират безразсъдни плажуващи, предимно от вътрешността на страната, да влизат в опасните води на Черно море. Те допълват, че докато местните знаят добре какво е вълнението по това време на годината и колко опасно всъщност е, то останалите подценяват теченията и вълните и рискуват не само собствения си живот, но и този на обучените спасители.

От ОДМВР - Бургас пък за пореден път призовават да се избягва влизане във водата, поне докато не спрат ветровете. Вълните на места в момента са над 1,5 м, а силата на вятъра достига до 45-55км/ч.

Опитни спасители уточняват, че до края на месеца има мъртво вълнения и силни подводни течения, които съчетани с по-големи вълни, са способни да предизвикат доста инциденти.

От началото на лятото до 23 август бяха регистрирани 20 трагични случаи на удавяне в Черно море. След 23-ти август има нови 10.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари