Мъж с ампутиран крак е вторият арестуван за кокаиновото депо в Студентски град

0

Мъж от Тополовград е вторият арестуван за кокаиновото депо в Студентски град, където бяха намерени 327 кг от най-скъпата дрога.

Това стана ясно в петък, когато Софийският градски съд остави Манол Николов за постоянно в ареста, където е и първият задържан Николай Петров, пише 24 часа.

Случайно или не, от Тополовград е и кокаиновият крал Евелин Банев-Брендо, който е осъден за трафик на наркотици в Италия, Румъния и България, но избяга и сега се издирва с червена бюлетина от Интерпол.

Вторият арестуван, Манол Николов, е с ампутиран крак. Изгубил крайника си след тежка катастрофа преди повече от 20 г.

Тетрадка със знаци, цифри и имена издала Николов, че има общо с 327-те кг кокаин в Студентски град. Тя е намерена в ателието, наето за склад, и била с почерка на Николов. Той си водил записки - описвал стоката, която е съхранявана в депото за наркотици, както и тази, която е изнасяна от жилището. На хартиените листове били описани и щампите от заловения кокаин.

Сред маркировките са “Асо спатия”, буква М, три малки кръга със сочеща нагоре стрелка, както и череши с цифри. Щампата с ръкописно “М” означава, че идва от престъпния колумбийски клан “Меделин”, научи “24 часа”.

В тетрадката има отчет за доставената стока и кой я е докарал там. Наркотиците са били от различни доставчици. Последната дата, описана за изнасяне в тетрадка е 24 май. На тази дата е отбелязана с ръкописни букви “Асо спатия” и числото 10, както и точното количество, с което съучастникът Николай Петров бе хванат на този ден с 40 кг в багажника на колата му.

Еднокракият съгражданин на Брендо Манол Николов е заловен на 2 юни в Долни Богров. В къщата имало микровълнова печка със скрит в нея кокаин, както и различни видове и форми щампи - с меча лапа и пламък. Разследващите предполагат, че там кокаинът се обработвал, преди да бъде пласиран на пазара.

На всяка една от подготвените пратки със скъпия прах е било поставено топче и щампа за пресовка. По информация на “24 часа” топчетата с белия прах са били мостра за купувачите. Те са идентични по вид, форма и размер с намерените в автомобила и ателието.

Манол Николов е с чисто криминално досие и е пенсионер по болест заради ампутирания крак.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

С ракия от дюли и декември става юли!

Харесай Дунавмост във Фейсбук