Мъж пропадна в дупка с вряла вода в столицата

0
На мястото "Топлофикация" извършвала ремонт, но не обозначила опасността
На мястото "Топлофикация" извършвала ремонт, но не обозначила опасността Видео: BULGARIA ON AIR

Абсурдна ситуация в сърцето на София едва не коства живота на млад мъж.

На метри от един от големите молове в столицата, той пропада в гореща вода и получава тежки изгаряния на крака. Само късметът му го спасява от това да се свари жив.

Врящата яма е част от инфраструктурата на "Топлофикация-София". На мястото дружеството извършвало ремонт, но по никакъв начин не е обозначило опасността. Георги Грамов вече се възстановява, но е категоричен, че ще потърси правата си. 

"Пушеше отвсякъде, от всички шахти. Исках да заснема с мобилния си телефон, за да подам сигнал. Една съседка ме помоли да снимам - в основите на блока излизаше ручей. Кракът ми пропадна във вряща вода, успях с другия крак да се изтласкам назад. Усетих силна болка и в следващия момент дойдоха полицаи, наложи се да ме оперират в "Пирогов" от трета степен изгаряне", сподели Георги Грамов в "България сутрин", предава Bulgaria ON AIR.

По думите му само това, че е пропаднал единият му крак, а не и двата, го е спасило. Той коментира, че мястото на аварията не е било обезопасено по никакъв начин.

Грамов беше категоричен, че ще заведе гражданско дело срещу "Топлофикация", а вероятно и наказателно заради животозастращаващия инцидент.

Говорителят на "Топлофикация" Елизабет Павлова обясни, че тръбопроводът, причинител на аварията, е положен през 1969 година и оттогава не е сменян. 

"Сутринта рано на 9 март, когато господин Грамов е пострадал, гражданин от блок 53 е подал сигнал, че навсякъде има пара. В резултат на това аварийната служба незабавно тръгва. Аварията вероятно е станала през нощта и когато получаваме сигнал, незабавно сме на мястото. Не бихме могли да знаем кога и на кое място ще стане авария. След като сме установили, че този топлопровод дава аварии няколко пъти в рамките на не повече от една седмица, беше подменен", обясни Павлова.

Тя посочи, че е нямало как на терена да има ограждения, тъй като той не е бил ремонтиран към онзи момент.

Припомняме, че при подобен инцидент тежко пострада жена в Русе в началото на декември. В късните часове на 1 декември русенката пропадна във внезапно отворила се дупка по алея в междублоково пространство в квартал „Изток" и получи тежки изгаряния.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари