"Гейзерът" с вряла вода не е бил обезопасен

1
Такова фрапиращо безобразие може да се случи само в България!
Такова фрапиращо безобразие може да се случи само в България! Видео: Русе Медиа

След нелеп инцидент в Русе жена бе откарана по спешност в болница с изгаряния по краката.

До това се стига, след като в късните часове на съботния ден възниква авария на тръбопровод на „Топлофикация“, който минава през междублоковото пространство в квартал „Здравец Изток“. Пробивът на горещата вода не е обезопасен с ленти, предава Русе Медиа.

Тъмнината и липсата на осветеност край мястото на „гейзера“, както и огромното количество пара, стелещо се във всички посоки в района, са причината нищо неподозиращата жена да се озове във врящата вода.

На мястото на инцидента са извикани полиция и екип на „Спешна помощ“ Те са откарали пострадалата в „Медика“, където е единственото отделение в града за изгаряния. Най-вероятно жената се е прибирала по традиционния си маршрут, но за жалост неочаквано е хлътнала в процепа. От мястото, където извира врялата вода, са се образували две реки, които заобикалят детската площадка и се получава голяма площ с изключително тежки изпарения.

Хората, които минават, не могат да видят къде точно е пробивът и откъде могат да заобиколят. Не е видна и дълбочината на реките от вряща вода, които се леят в района. Преминаващи коментираха, че такова фрапиращо безобразие може да се случи само в България.

След инцидента мястото на пробива на тръбопровода е обезопасено с подръчно нахвърляни гуми и клони, а полицията първоначално е заградила със свои ленти. Впоследствие те са премахнати и е опъната аварийно-спасителна лента. До късно снощи топлоподаването в района на аварията не беше спряно и водата продължаваше да извира.

Източник: Русе Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари