Мъж почина от вирусен менингит

0
Често началото на боледуването напомня грипно състояние
Често началото на боледуването напомня грипно състояние

Пациент от Бургас е починал от Бактериален менингит в периода 22 – 28 август, сочи справка в сайта на РЗИ-Бургас.

Менингитът представлява възпаление на мозъчните обвивки и е едно от най-опасните заболявания, защото симптомите му са смъртоносни, но може да се бъркат с неразположение, съобщава "Флагман".

Често началото на едно боледуване от менингит напомня грипно състояние и това е причината да се подцени специфичната опасност. В рамките на няколко часа до един-два дни се развива характерната за менингит симптоматика, която насочва към точната диагноза.

Ето кои са симптомите на менингит, не ги подценявайте:

висока температура – вдига се внезапно; непоносимо силно главоболие със схващане, сковаване на врата – болният от менингит не може да наведе глава към гърдите си; гадене и/или повръщане; припадъци; загуба на концентрация, объркване; сънливост, трудно събуждане, усещане за безсилие; липса на апетит, неутолима жажда; болезнена чувствителност към светлината; обриви – само при заразените с менингококи

През последната седмица в Бургас има още 1 случай на вирусен менингит, 65 случая на остри респитаторни заболявания, 3 – на марсилска треска, 3 – на вирусен хепатит, туберкулоза – 1.

Източник: flagman.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари