МВР разкри измама чрез интернет сайт за продажба на пелети и дърва за огрев

0
23-годишният измамник е задържан за срок от 72 часа
23-годишният измамник е задържан за срок от 72 часа Снимка: МВР

23-годишният измамник е задържан за срок от 72 часа 

Действията по разкриване на престъплението са проведени на 7 октомври от криминалисти на ГДНП, ОДМВР - Плевен, Русе и РУ - Долна Митрополия по досъдебно производство, водено от Районната прокуратура в Плевен. Специализираната операция е предприета след жалба на мъж от град Тръстеник за реализирана измама посредством публикация в интернет сайт за продажба на пелети, дърва за огрев и строителни термопанели. 

В хода на съвместните действия, в град Плевен, е спрян за проверка товарен автомобил, в който пътували двама жители на град Ветово – на 19 и 23 години, с криминални прояви. В купето на автомобила полицейските служители намерили и иззели множество мобилни апарати, парична сума и банков документ, имащи отношение към разследваната престъпна дейност. При последвали процесуални действия на адреси в град Ветово също били открити мобилни апарати, sim-карти и документи.

Към момента 23-годишният е привлечен в качеството му на обвиняем за извършено престъпление. Наложена му е мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа. Събрани са данни за съпричастността му към множество измами на територията на цялата страна. Работата по случая продължава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари