Мъж от Бяла крие три години трупа на майка си

0
През това време той прибирал пенсията  ѝ, като пред НОИ твърдял, че жената не може да се яви лично по здравословни причини
През това време той прибирал пенсията ѝ, като пред НОИ твърдял, че жената не може да се яви лично по здравословни причини Снимка: Dunavmost

Окръжна прокуратура – Русе образува  досъдебно производство за установяване причините за смъртта на жената, която към месец май 2015 г. е била на 79 години.

Досъдебното производство е образувано в резултата на разкрит случай на измама на територията на гр. Бяла. 51-годишният А. С. Д. в продължение на 3 години е укривал факта на смъртта на майка си, с цел да получава вместо нея пенсията й. Пред служителите на НОИ и съседите твърдял, че тя се лекува в гр. Русе и по здравословни причини не може да се явява сама да получава парите от пенсията си в брой. При извършена проверка в жилището й след получаването на пенсията за месец април 2018 г. от сина й, полицейските служители отрили останките от трупа на жената в къщата й.

Във връзка с разкритото престъпление, извършителят на деянието е обвинен от Районна прокуратура – Бяла в престъпление по чл. 209, ал. 1 от НК за получените пари от пенсията, с цел да набави за себе си имотна облага. С постановление на наблюдаващия прокурор от 25.04.2018 г. той е задържан за срок от 72 часа за довеждането му пред съда. За това престъпление законът предвижда наказание лишаване от свобода за срок от 1 до 6 години.

Наред с това в Окръжна прокуратура – Русе е образувано досъдебно производство за установяване причините за смъртта на жената, която към месец май 2015 г. е била на 79 години. Назначена е съдебномедицинска експертиза на Отделение „Съдебна медицина“ при МБАЛ – Канев гр. Русе.

Разследването по двете дела продължава. Определен е срок от 2 месеца.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари