Мъж, обвинен за катастрофа с жертва, продължава да шофира

0
Преди 4 месеца автомобил прегази мъж в Каварна
Преди 4 месеца автомобил прегази мъж в Каварна Видео: NOVA

Преди 4 месеца автомобил прегази мъж в Каварна

Мъж е бил убит от автомобил на пътното платно, докато върви към работното си място. Инцидентът е станал в Каварна. Видеозапис от камерата на съседна бензиностанция е уловил момента на произшествието, а на кадрите се вижда как шофьорът прегазва мъжа. Случаят е отпреди близо 4 месеца, но въпросният шофьор не е с отнета книжка и продължава да се движи по улиците, въпреки че тече разследване, сигнализира NOVA

Той е бил задържан от полицията, а пробите за наличие на алкохол и наркотици са били отрицателни. След това е бил освободен, което шокира роднините на починалия.

„Срещнах го и го попитах как изобщо кара кола след случката, а той ми отговори с нагъл тон: „И какво от това? Това не ми позволява да карам кола ли?”, каза Кристиян Костадинов, син на починалия мъж.

Потърсихме шофьора, но той отказа да коментира случилото се пред камерите ни. От Окръжната прокуратура в Добрич съобщиха, че разследването в досъдебното производство не е приключило и че вече са разпитани свидетелите по случая. Изготвени са и множество експертизи, но тепърва предстои заключението на очен лекар, тъй като се предполага, че шофьорът има зрителен проблем.

А от „Пътна полиция” съобщават, че до момента на този участък не е имало подобни произшествия.

Участъкът не се характеризира, като авариен. Пътното платно е достатъчно широко - над 14 метра. То е четирилентово”, каза Жулиян Минев, началник сектор "Пътна полиция" към МВР – Добрич.

Освен това районът е добре осветен. Остава обаче въпросът кое налага пешеходците да вървят по пътното платно.

Това, че липсва тротоар, действително е предпоставка”, обясни Минев.

От Община Каварна съобщиха за NOVA, че през 2016 г. е извършен ремонт на пътното платно, но не имало искане или потребност от изграждането на тротоар, тъй като в района няма жилищни нужди, а само промишлени обекти. Семейството на починалия обаче се надява на справедливо наказание.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    1
    русенец
    Каква полза да се вдигат наказанията за превишена скорост, след като очевидно не са за всички? Едни убиват и все едно нищо не е станало, други по цяла нощ вдигат шум с мотоциклетите си и никой не им пречи, а трети за 10-20 километра превишение на скоростта ще трябва да плащат солени глоби? Дайте да премахнем правилника, всеки с по едно парче тръба в купето и който оцелее!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари