Мъж обучи коза сърфист в Калифорния

2
Преживното животно е неразделна част от урока по сърф на плажа Пизмоу в Калифорния
Преживното животно е неразделна част от урока по сърф на плажа Пизмоу в Калифорния Снимка: Allen J. Schaben / Los Angeles Times

Преживното животно е неразделна част от урока по сърф на плажа Пизмоу в Калифорния

На надуваема дъска за сърф в най-добрите калифорнийски води Ребека Абърн и Елизабет Френч, които за първи път карат сърф, се опитват да хванат вълната под зоркия поглед на своя необичаен инструктор: Чупакабра, малка черна коза.

Това едногодишно преживно животно е неразделна част от урока им на плажа Пизмоу, като с лекота демонстрира спокойната стойка, необходима за преодоляване океанското вълнение.

"Козата караше сърф много по-добре от мен", смее се Абърн. "Тя имаше позиция и можеш да кажеш, че го е правила и преди... можеш да кажеш, че ѝ харесва", заяви той пред АФП.

"Кой може да сърфира с кози? Това е все едно друг свят", каза 41-годишният турист от Монтара, предава БГНЕС.

Присъствието на Чупакабра върху дъската за сърф е идея на инструктора Дана Макгрегър, който преди десет години решава, че ще опита сърфиране с кози.

В крайна сметка кучетата от години карат сърф в Калифорния - те дори имат свой собствен световен шампионат - но не са толкова стабилни на краката си.

Едно животно, което се движи без усилие нагоре и надолу по несигурните планински склонове, е много по-подходящо за тази задача.

"Те имат невероятен баланс", каза Макгрегър, "имат копита, които им позволяват да се придържат към дъската."

Козият баща

Връзката на Макгрегър с козите можеше да се развие по съвсем различен начин.

През 2011 г. той се сдобива с една от известните с издръжливостта си същества, за да изчисти отровния дъб и други плевели, които задушават градината на майка му.

След като растителността изчезнала, козата била предназначена за барбекюто.

Но проблемът с наличието на симпатично животно наоколо - особено такова, което сте нарекли "козичка" - е, че изяждането му може да бъде доста неапетитно.

"Очевидно просто се привързах към козата", отбеляза той.

Заради тази привързаност му хрумва идеята да отпразнува рождения си ден, като заведе новия си домошен любимец "Goatee" на сърф.

Въоръжени с гребла, двамата се качват на дъската и се отправят към вълните.

"Тогава преживях рая на земята, сякаш се случи нещо свръхестествено", спомян си Макгрегър. "Бях като: "Уау, това животно никога не би имало тази възможност да сърфира".

Оттогава той не се е обръща назад.

През годините Макгрегър, бивш футболист от Висшата лига, е имал няколко кози, с които се е наслаждавал на водни приключения.

Те са се снимали и във видеоклипове в YouTube и дори в две детски книжки, като Макгрегър може би неизбежно си е спечелил местния прякор "Козият баща".

"Моето призвание е да нося радост на хората. И това става чрез козите и сърфирането", казва той. "Хората намират вдъхновение. Те си казват: "О, щом една коза може да го направи, значи и аз мога да го направя".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари