Мъж набирал пари за болни деца, превеждал ги в сметка на съпругата му

0
Измамата продължила близо месец, докато не била разкрита, а мъжът - задържан
Измамата продължила близо месец, докато не била разкрита, а мъжът - задържан Снимка: БНТ, стоп кадър

Полицията във Варна задържа нагъл измамник от Фейсбук. Той е набирал средства за болни деца, но парите постъпвали по сметката на съпругата му. А сигналът за измамата подала майката на едното от болните деца

Всичко започнало през август. 34-годишният варненец решил да спечели лесни пари на гърба на две болни деца, разкрива БНТ. Организирал фалшива благотворителна кампания и започнал да публикува постове в една от най-големите групи във Фейсбук "Забелязано във Варна" с призив да се даряват средства.

"Тези свои призиви е придружавал със снимки на лица, за които действително е имало организирани дарителски кампании, но като набирателна сметка е бил представил сметката на своята съпруга", каза Станислава Бакалова, говорител на Районна прокуратура-Варна.

Измамата продължила близо месец, докато не била разкрита, а мъжът - задържан.

"Не е познат на органите на МВР. Не е бил осъждан и в разпита си като обвиняем е направил пълни самопризнания. В момента е с мярка за неотклонение "парична гаранция" и работата по случая продължава", допълни още Бакалова.

34-годишният варненец вече е с повдигнато обвинение за измама, извършвана за продължителен период от време. Наказанието, предвидено в закона, е от 1 до 6 години лишаване от свобода.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари