Мъж изнасили психичноболно дете

1
Ако бъде доказана вината му, законът предвижда от 2 до 6 години лишаване от свобода
Ако бъде доказана вината му, законът предвижда от 2 до 6 години лишаване от свобода

По две тежки умишлени престъпления с пострадали деца работи Апелативната прокуратура в Бургас.

Те са на територията на Ямбол и поморийското село Порой. В първия случай 36-годишният Михаил Георгиев от Ямбол пребил осемгодишно момченце, след което го хвърлил на земята от втория етаж на изоставена сграда в града, съобщи прокурор Любомир Петров, предаде Дарик.

"Говорим за опит за убийство. Детето е в тежко състояние, с черепно-мозъчна травма. Има счупване на челюстта и други увреждания. Към момента е в кома", обясни прокурорът.

Според събраната информация, до случая се е стигнало, защото момчето имало пререкание с децата на обвиняемия. Мъжът твърдял, че пострадалото момче му се е подигравало заради недъг в краката. "Това не може да бъде оправдание за такова жестоко посегателство върху дете", категоричен е Любомир Петров. Извършителят на побоя е задържан с мярка за неотклонение.

За такова зверство законът предвижда от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.
 
В другия случай, Фазлъ Ахмед от село Порой, община Поморие, блудствал с 12- годишно дете. Той го изнасилил в мазе до кметството. "Става дума за блудствени хомосексуални действия срещу психически болно и невменяемо момче. Има очевидци, събрани са достатъчно доказателства", обясниха от прокуратурата. Обвиняемият осъждан, наложена му е мярка за неотклонение "задържане под стража". Ако бъде доказана вината му, законът предвижда от 2 до 6 години лишаване от свобода.

От прокуратурата съобщиха и за трето посегателство, в което в квартал "Банево" 16-годишно момче станало жертва на тежък побой от по-големи от него. Засега протичат следствени действия и подробности бяха спестени. 

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари