Мая Манолова с 5 искания, свързани с актуализацията на бюджета

0
Сред тях е вдигане на заплатите с процента на инфлацията - 15,6%, и незабавно увеличение на пенсиите първо от 1 юли, а след това и от октомври
Сред тях е вдигане на заплатите с процента на инфлацията - 15,6%, и незабавно увеличение на пенсиите първо от 1 юли, а след това и от октомври Снимка: БГНЕС / Архив

"Изправи се България" ще внесе още утре в парламента подписка с 5 основни искания, свързани с актуализацията на бюджета, чиято цел е повишаване на жизнения стандарт на хората.

Това каза лидерът на политическата формация Мая Манолова, цитирана от БНР. 

"Настояваме в публичния сектор работните заплати да бъдат повишени с процента на инфлацията - с 15.6%. Настояваме пенсиите да се повишат с 21%, а от 1 октомври, да причислят пенсиите на база осигурителен доход през 2021 г. Настояваме да въведат понятието "енергийно беден"-такива са 60% от българското население - и да им предоставят достатъчно подкрепа. В оставащите си дни парламентът да внесе проект за решение, с което да наложи таван на цените на горивата - бензина и дизела. Петата стъпка - насочена подкрепа през бюджета за важни социални групи".

Мая Манолова каза още, че подписката ще продължи да събира гласове в подкрепа на техните искания и периодично ще бъде внасяна в парламента.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари