Мая Манолова: Осветихме корупцията и показахме, че сме на страната на хората

0
Случаите вече няма как да бъдат заметени
Случаите вече няма как да бъдат заметени Видео: БНТ

Случаите вече няма как да бъдат заметени

"В 45-ото Народно събрание показахме, че сме на страната на хората, централната роля за пречупването на това недоверие изобщо към институциите беше и на Комисията по ревизия. За пет заседания направихме повече от това, което целият предишен парламент не направи, осветихме корупцията. Случаите вече няма как да бъдат заметени."

Това заяви в "Денят започва" председателят на Комисията по ревизия Мая Манолова.

По думите ѝ Комисията е успяла да върне доверието към парламента, тъй като е била залята от жалби и сигнали на граждани.

"За първи път в новата ни история рекетирани бизнесмени дойдоха в центъра на столицата, в НС, за да разкажат за рекета, изнудването и натиска, на кой са подлагани", допълни Манолова.

Според нея хората искат да знаят, след като никога няма достатъчно за пенсии, за социални помощи, за лични асистенти, за детски градини, къде отиват техните пари.

"Това беше нашата задача. Там където Комисията успя да бръкне за 5 заседания, се оказаха наистина страховити неща. Всяко едно от предприятията, които имахме възможност да проверим, това са държавни предприятия, които работят с парите на българския народ, установихме въпреки саботажа, въпреки опитите да се прикрива истината, да не се предоставят документи, да няма съдействие, открихме повече от притеснителни неща. Например, за договори и анекси на "Булгартрансгаз" към основния договор, които ощетяват държавата с 280 милиона лв. И вчера "Автомагистрали", които се оказа, че играят ролята на един преразпределител, на една каса, която поема поръчки от АПИ и ги преразпределя без публичен конкурс, без публична покана на избрани фирми. Става дума за 5 млрд. лв", поясни Манолова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари