Дани Каназирева: Новите партии хвърлиха България в хаос!

0
Парламентът беше използван за предизборната кампания на Мая Манолова
Парламентът беше използван за предизборната кампания на Мая Манолова Видео: БНТ

Българският парламент беше използван по един абсолютно некоректен начин за предизборната кампания на Мая Манолова. Това е демонстрация на пълна безпомощност, защото доказателства няма, разигра се един политически цирк без доказателства.

Така депутатът от ГЕРБ-СДС и член на Комисията по ревизия Дани Каназирева коментира в "Денят започва" работата на Комисията и разкритията в нея.

Това по думите ѝ е било политическо лицемерие.

"Демонстрирано в едни частно-правни отношения между двама бизнесмени, които самите те заявиха, че имат натрупани десетки милиони и обвиняват едни други себе си. Намесиха премиера, това беше целта, затова бяха поканени", категорична беше Каназирева.

Според нея всеки един сигнал е бил умишлено изкарван единствено и само за да обслужи председателя на Комисията.

"Има едни първични счетоводни документи, които са документи във всяка една търговска фирма. Не може по толкова грозен и безпардонен начин да се използва най-високата трибуна с нечистоплътна цел, в предизборна кампания. Практически и юридически тази Комисия не може до нищо да доведе. България има своите контролни органи, има съд, прокуратура, и който има сигнали, ние нямаме нищо против, нека да извършват проверки, дори подкрепихме създаването на Комисията", допълни Каназирева.

Очаквали са да има обективен, прозрачен, интелигентен начин да бъде извършена проверка.

"Партии, които твърдят, че са нови и носят промяната, аз ги виждам повече от 20 години в телевизионния екран, хвърлиха България в сериозен хаос точно за три седмици", коментира още тя.

По думите ѝ, ако спрем да вярваме в своите институции, това е най-страшното за една страна. А точно това сме допуснали: институциите на България да бъдат замеряни по най-грозния начин, заради което губим институционалност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От една страна всичко е наред, но аз съм от другата...

Харесай Дунавмост във Фейсбук