Масови проверки за тютюнопушене в заведенията в Русе

12
Инспектори от РЗИ поголовно пишат актове за пушене в зимните градини
Инспектори от РЗИ поголовно пишат актове за пушене в зимните градини

Инспектори от РЗИ поголовно пишат актове за пушене в зимните градини

Собственици на заведения се оплакват, че от няколко дена инспекторите налагат масово глоби за тютюнопушене в обособените за това зимни градини, защото не били напълно отворени.

"Държавата изглежда е решила да си пълни бюджета от глоби на най-малките фирми", оплаква се управител на заведение в крайдунавския град.

Друг собственик за заведение се оплака, че от РЗИ не обръщали никакво внимание на клиентите, които пушат, а пишели глоба директно на собственика или управителя на фирмата.

Летните градини станаха зимни

Кафенетата и кръчмите инвестираха в летни и зимни градини заради забраната за пушене. Масово местата на открито пред кафета и пицарии се ремонтираха и преустроиха в зимни градини, които се заграждат със стени от полиетилен, а покривите са от метална конструкция. Повечето ресторантьори в така оформените закрити места дори са монтирали отопление, за да не губят клиенти. Но това видимо не спира здравните инспекторите да налагат глоби и в тези обособени за пушене места.

Защо инспекторите на РЗИ се разработиха през пролетта?

През зимата обикновено здравните инспектори ходеха инцидентно на проверки когато имат подаден сигнал. Но сега когато се запролети проверките станаха масови и обикновено придружени с налагането на глоби.

Няма официална информация от институциите, че има акция против тютюневия дим, което може да оправдае недоволството на ресторантьорите, че държавата "тихичко" си пълни джоба от глоби на дребния бизнес.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    12
    ....
    Аз предлагам да се върне навсякъде пушенето- във всички държавни и общински институции, в лекарските кабинети, както и в самолетите. Заведенията са ясни .Да мирясат най-после пушачите.
  • 2
    11
    до Радо
    Наистина тотално изпуснато е положението пред 302 блок в ж.к Чародейка. Цяла тумба деградирали момчета системно нарушават обществения ред. Многократно е викана и полиция .
  • 6
    10
    Даже и да не пушиш
    , ако си пръднал пак мирише на лошо !
  • 2
    9
    Да кажа
    Бях пушач и чак като спрях цигарите разбрах колко е неприятно за околните-миришат ми дрехите, устата, зъбите ми жълти, както и пръстите. А това да се храниш и да пушиш е повече от гадно за околните. А ако има и деца в заведението е направо престъпление да ги правиш насила пасивни пушачи. Сега усетя ли, че се пуши някъде, направо си излизам и не стъпвам повече там.
  • 5
    8
    18
    Те на държавна службичка верно, че бавно стоплят, но похвално че все пак са се събудили от зимния си сън. По интересното е защо нарушителите се оплакват, че ги глобяват за нещо което са направили и знаят че е незаконно?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари