Масовата имунизация продължава при слаб интерес и неспазени часове

0
Излъгаха ни! Те си се ваксинираха с Pfizer, а за нас няма, каза 76-годишна жена
Излъгаха ни! Те си се ваксинираха с Pfizer, а за нас няма, каза 76-годишна жена Видео: Bulgaria On Air

Част от желаещите се отказват от ваксинация, тъй като не искат AstraZeneca

При слаб интерес и неспазени часове премина вторият ден след възстановяването на масовата ваксинация с AstraZeneca у нас.

3 месеца след старта на масовата ваксинация Лилия Митева и съпругът ѝ Здравко все още не са се ваксинирали срещу Ковид-19.

Лилия казва, че е работила 30 години като медицинска сестра в "Пирогов". Днес двамата влизат в лечебното заведение, за да получат доза, но се отказват. ваксинацията там е с AstraZeneca.

"Ние сме възрастни. Той е на 78, аз съм на 76, със сърдечни операции и заболявания. Защо ни излъгаха? Казаха, че ние сме рискова група възрастните хора и ще бъдем ваксинирани с Pfizer още в началото, а те се ваксинираха с Pfizer и за нас няма", сподели тя пред Bulgaria On Air.

Дози от ваксината на AstraZeneca се поставяха и в столичната болница "Св. Анна". Там желаещи се наредиха още в 8 без 15 сутринта. Интересът обаче остана слаб през деня. И не всички записани за имунизация се явиха.

Според личните лекари е нужно процесът на ваксинация у нас да се забърза и хората да хвърлят предразсъдъците към различните ваксини, защото иначе вирусът ще настъпи с по-голяма сила.

"Вирусът върви страшно бързо и превзема хората, а ваксинацията изостава безнадеждно и за мен вече е ясно, че победител ще е вирусът", коментира д-р Валентин Янев.

Масовата ваксинация е подновена в цялата страна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, отивам за хляб!
- Може да завали, вземи си едно яке!
- В куфара ми е.

Харесай Дунавмост във Фейсбук