Масивен инфаркт е покосил Пламен Минчев

0
Бизнесменът е рухнал на ски писта в Боровец, приятел опитал да му направи изкуствено дишане
Бизнесменът е рухнал на ски писта в Боровец, приятел опитал да му направи изкуствено дишане

Масивен инфаркт е покосил известния бизнесмен Пламен Минчев.

Това установи Съдебна медицина в София след аутопсия в четвъртък по обяд, пише 24 часа.

За последно с него се видяхме преди Нова година, но след това се чувахме по телефона 3-4 пъти”, казва Виктор Меламед, който е един от най-близките му приятели.

“Никога не е споделял за проблеми със здравето си, спортуваше много. Играеше тенис, занимаваше се с подводно плуване, караше ски. Класическа спортна фигура е и никога не е обръщал внимание на здравето си, защото не е боледувал. Не помня да се е залежавал от грип или нещо друго”, казва Меламед.

Близки и приятели ще си кажат последно сбогом с Пламен Минчев на поклонение в събота от 13 часа в столичния храм “Св. София”. Погребението е на следващия ден в Трявна, откъдето са неговите родители.

Това е най-прекрасният приятел, който съм имал. Беше от този тип хора, които са като комети. Появяват се с блясък и изчезват с блясък” - така ще остане в спомените на Виктор Меламед покойният Минчев.

Има информация обаче, че бизнесменът, който внезапно почина в курорта Боровец, е споделял пред приятели, че от месец не се чувства добре.

60-годишният бивш собственик на известните сокове ВВВ е карал ски в курорта със свой приятел музикант. Спуснали са се по пистите малко след 11,30 ч и Минчев е помолил да карат по-бавно.

Минчев, който бе в перфектен външен вид, е стигнал до края на една от пистите, след което буквално се е срутил. Ужасен, приятелят опитал да му направи изкуствено дишане, след което е позвънил на Петър Попангелов за помощ.

Световната легенда, който живее в курорта, е изпратил планинските спасители. Попангелов откарал тялото до болницата в Самоков.

Бърза помощ реагира мигновено, но вече бе прекалено късно”, обясни най-великият ни алпиец. “Беше изключителен човек, голяма загуба”, допълни Попангелов. Спешните медици пристигнали, но само са установили, че Пламен Минчев е мъртъв.

Той бе тв водещ, а в първите години след промените в България се впусна в бизнес. Бе ценител на женската красота. По негова идея в България за календари се снимаха едни от най-красивите жени в света.

Той е първият съпруг на известната актриса Евелина Борисова от тв сериала “Седем часа разлика”, която остана и единствената му съпруга.

Преди няколко години тя разказа за “24 часа”, че точно бракът ѝ с Пламен я отклонява от актьорската професия и я “вкарва” в сухата материя на цифрите и парите.

С Пламен се срещат случайно, женят се след 40 дни връзка. Още нищо не подсказва, че един ден той ще е сред много богатите хора в България. Пламен е човекът, който тогава бяга от прожекторите. Свързва ги дъщеря им Антоанета, която е одрала кожата на баща си, и едно голямо приятелство, ненарушено от развода

Като ѝ се обаждал по телефона, Пламен все ѝ казвал “жена ми”.

Шефът на ВВВ е известен със страстта си към екзотичните рибки. Евелина пък не забравя, като пътува по света, да му купува нови, редки екземпляри.

Антоанета от малка учи английски в лондонско училище. “Не искам един ден да я питат с лека усмивка: “Я, колко интересен акцент имате. Откъде сте?” Затова решихме с Пламен тя да живее поне година във Великобритания”, разказа тогава Ева.

И двамата нямат нови семейства.

На премиерата на филма “Прости нам” (сниман 2003 г.), с който Ева се връща към екрана, тя води свекъра и свекървата си. “Единствените”, отговаря на недискретен въпрос дали са ѝ роднини от стар или от нов брак.

След като се снима в “Седем часа разлика”, Евелина получава много покани за екранни изяви, но заради деловите си ангажименти у нас и в чужбина, няма възможност да ги поема. Сега живее между София и Манхатън, където се е установила дъщеря им Антоанета. Тя е възпитаничка на Нюйоркския университет, а в момента обикаля света като личен и доверен асистент на един от най-известните магове - Дейвид Блейн.

Пламен Минчев живя дълги години с красива рускиня, от която има второ дете.

След инцидента на Боровец бързо е направена връзка с Евелина и Антоанета, която тъкмо заминала, но при тази вест веднага се връща от САЩ. Приятелката на Пламен - рускинята, била в Щатите.

Минчев е роден на 3 август 1958 г. Завършил е Софийския университет “Св. Климент Охридски”, специалност “Геоморфология”. През 1989 г. създава “Лайнс” ООД, която е в основата на бъдещия холдинг, собственик на заводите за натурални сокове, консерви и млека “Линк”, “Бовис” и “Сторко”. Той бе президент на холдинга “ВВВ груп”, който обединява трите компании.

Предприемачът навлезе в частния бизнес първо като вносител, след което спечели доверието на гиганта “ТетраПак” и започна собствено производство на сокове в София и производство на прясно мляко в Ботевград.

Той заемаше постовете президент на “BBB груп”, директор на “Лайнс” ООД и председател на бизнес клуб “Възраждане”.

Бил е президент на Българската федерация по тенис и по подводен риболов.

След като завършва Софийския университет през 1982 г., Минчев започнал да работи в БНТ - в предаването “Всяка неделя”. В едно интервю казва: “Винаги съм обичал журналистиката, но в един момент реших да погледна какво имам в джобовете си!”.

И става един от най-богатите хора в България. Допълва обаче, че журналистите имат изключително важна роля в обществото.

През 1995 г. на базата на бившето преработвателно предприятие “Ботевградска вишна” създава “Бовис” за производство на пресни млека и млечни продукти с марка ВВВ. Той направи и една от първите сделки с чужд инвеститор, продавайки компанията си ВВВ.

През последните години предприемачът и фондът за дялово инвестиране NBGI водеха дълги съдебни спорове за правата над компанията. След няколко фирмени пререгистрации фондът се оказа с изгубена собственост и започна да си търси правата в съда и пред международен арбитраж. През това време бизнесът изпадна в тежки финансови затруднения.

Като краен резултат през 2010 г. Пламен Минчев изпрати писма до своите партньори, че спира временно производството, докато се намери нов източник на финансиране. Марката беше премахната от асортимента на търговските вериги, а складовете на едро разпродадоха остатъците от старите партиди.

Преди това марката имаше близо 8% от общия пазар на негазирани напитки. През 2011 г. делът падна под 5%, а в края на годината, когато производството вече беше преустановено, BBB имаше около 1% от общите продажби.

Консервното предприятие “Сторко”, което също бе част от холдинга BBB, бе продадено още преди това. През 2012 г. банка наложи 4 запора върху фирми от холдинга на Пламен Минчев. Тогава бутилиращата компания “Горна баня” купи марката “BBB” и възстанови производството. 

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари