Машините затрудняват българите в чужбина и гласуването протича бавно

0
Сънародниците ни в чужбина гласуват в 751 секции в 68 държави
Сънародниците ни в чужбина гласуват в 751 секции в 68 държави Снимка: БНТ

Сънародниците ни в чужбина гласуват в 751 секции в 68 държави

Най-много машини са изпратени в Турция. Там в 46 секции ще има 96 машини, защото в секциите с повече избиратели се допускат и по две машини. Машините затрудняват избирателите там и гласуването протича бавно и е придружено с нарушения, предаде БНТ.

В Гърция има 26 секции, като машини има само в седем от тях и всички те са в столицата Атина. В Солун се гласува в Генералното консулство. По обяд пред секцията се образува дълга опашка. До 14 часа там бяха гласували около 150 души. Секции са разкрити и на някои от големите гръцки острови. Места за гласуване не са предвидени на Халкидики. Хората, които живеят на полуострова могат да гласуват в Солун.

132 избирателни секции са разкрити във Великобритания, 46 от които са в столицата Лондон. Използват се общо 92 машини.

В Германия секциите са 82, като стремежът е бил те да са разкрити на места с висока концентрация на българи. Изборният ден протича спокойно, въпреки че на места се налага да се чака.

В Испания българите могат да гласуват в 69 секции. До момента това най-големият брой места за упражняване на вот, разкриван в страната. В 19 от секциите ще може да се гласува с машини. Членовете на комисиите предупредиха хората да си предвидят време за попълване на декларациите, защото много малко от тях предварително готов документ.

В САЩ българските граждани могат да упражнят правото си на глас в изборите за президент и Народно събрание в 55 избирателни секции, като в 8 от тях има машини.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари