Мъртва риба се носи по река Въча край Кричим

0
Водата е с кафяво-бял цвят, като е с характерен мирис на битово-фекални води /Снимката е илюстративна/
Водата е с кафяво-бял цвят, като е с характерен мирис на битово-фекални води /Снимката е илюстративна/

Открита е мъртва риба по течението на река Въча, от моста на Кричим в посока село Устина, каза кметът на Кричим Атанас Калчев, предава Агенция Фокус.

Експерти на РИОСВ – Пловдив и Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ в Пловдив са извършили обход и са установили, че източникът на замърсяване е преливният колектор от канализацията на Кричим за дъждовни води.

Водата е с кафяво-бял цвят, като е с характерен мирис на битово-фекални води. Взети са проби на място преди и след преливника, както и от тръбата. Измерените стойности от преливника показват рН – 7,44, електропроводимост – 1220 µS/сm, а след тръбата – рН е 8,04, а електропроводимостта – 195 µS/сm. При проверката са взети и проби за анализ на пестициди, общи физикохимични показатели и метали.

Те ще бъдат изследвани от Регионална лаборатория в Пловдив към Изпълнителната агенция по околна среда. Екипът от експерти е бил сформиран веднага след подадения сигнал за забелязана по течението на реката мъртва риба.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук