Мартин Димитров: Влизането в Шенген трябва да бъде подкрепено с нов мост край Русе

4
Трябва да се пуснат и фериботите край Русе и Видин, допълни депутатът
Трябва да се пуснат и фериботите край Русе и Видин, допълни депутатът Снимка: БГНЕС

Трябва да се пуснат и фериботите край Русе и Видин, допълни депутатът

Правителството води разговори с представители на протестиращите в отделните държавни сектори във връзка с исканията им за по-високи заплати и се търси междинно компромисно решение, каза депутатът от ПП-ДБ Мартин Димитров, предава БНР. Той обаче подчерта, че принципът, който се спазва е, да не се увеличават възнагражденията на тези, които са получили увеличение миналата година.

Според Димитров трябва да има баланс.

„Ако изпълним това, което искат БСП – да се раздава на всички по много, това е сигурен път към фалита, Гърция ни показа как раздаваш много на всички и фалираш, и като фалираш, тези, на които си им вдигнал заплатите, не могат да ги получават“, припомни депутатът.

По думите му не може да се жертват други пера от бюджета като капиталови разходи, а също и разходи в здравеопазването и образованието, които ще ги направят по-ефективни. За целта обаче трябва да има по-дълго време редовно правителство, за да може да се случват нещата. Само така приходните агенции – НАП и Митниците, ще започнат да работят по-добре.

„От 20 години не сме имали такава ситуация и това да нямаме правителство беше един опасен експеримент на служебното правителство и Румен Радев. Този експеримент включваше в себе си твърдения за огромни дефицити от 6,5%. Нямаше нужда да се отправят такива твърдения, защото сега виждате, че се приема един бюджет с дефицит от 3%, което означава явно стабилизиране на държавата. И ние трябва да обясняваме, че публичните финанси са в ред, че са стабилни и не може да се говори за криза в тези финанси, както твърдеше служебното правителство. Сега ще ни трябват месеци обаче, да убедим международните среди, че нещата са стабилни“, каза още Димитров.

И добави, че е хубаво държавата да се стреми към 0% дефицит, но все пак трябва да се отчетат и фактори, като ковид кризата и войната в Украйна.

Мартин Димитров е категоричен, че България трябва да влезе в еврозоната и Шенген, тъй като тези две решения ще донесат икономически растеж и развитие.

„В новата ситуация плащаме цената на служебното правителство и Румен Радев и тази цена е, че първата възможна дата за влизане в еврозоната от днешна гледна точка изглежда 1 януари 2025 година. Надявам се международната конюнктура да е благоприятна към нас и да няма нови кризи, така че да можем да влезем в този срок.

Второто много важно нещо е Шенген и там се правят усилия още до края на тази година да се присъединим. Виждате опашките от тирове, които са на Русе и Видин, това спира развитието на българската икономика. Влизането в Шенген много сериозно ще улесни този процес, то трябва да бъде подкрепено с нов мост край Русе, както и пускане на фериботите край Русе и Видин. Тези мерки, предприети съвместно, ще донесат растеж на икономиката“, допълни още Мартин Димитров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    3
    Русенец
    До Значи: На 100% съм съгласен с теб.
  • 15
    2
    плюс-минус
    Задължително преди да се допусне строеж на втори мост, най-после и най-накрая да се построи магистрала, заобикаляща Русе. Писна ни! По булевард "България" - денонощно хиляди коли от и към Дунав мост. Моля покажете информация колко автомобила за 24 часа минават през моста в двете посоки и хем затрудняват движението през града, хем замърсяват въздуха.
  • 12
    1
    Значи
    Г-н депутат, явно не сте много умен та ще ви обясня с прост пример - 10 моста да направите от Русе няма път , който да поеме автомобилния трафик.С 10 шишета да пълните туба през фуния - фунията пуска колкото и е дебита и после прелива.Русе е прелял отдавна и ние русенци не искаме втори мост , а да съборите тоя, за да има малко спокойствие в този забравен от хрантутниците град.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари