Мартенският базар заработи в Русе

2
Базарът ще работи до 3 март
Базарът ще работи до 3 март Снимка: БТА

Базарът ще работи до 3 март

Мартенският базар заработи в центъра на Русе. В 34 павилиона се предлагат мартеници, като четири от къщичките са предоставени на сдружения за осъществяване на различни благотворителни кампании. Това съобщи заместник-кметът по икономика и международно сътрудничество на Русе Златомира Стефанова, цитирана от БТА.

Сред продавачите на базара е Ганка Василева. Жената повече от 20 години изработва ръчно мартеници. Използва най-различни материали - коприна, вълна, памук.

По думите ѝ традиционно се търсят "Пижо и Пенда". "Изработваме тази мартеница в различни варианти. Вълнените мартеници също ги харесват много. За децата най-често се купуват мартенички с анимационни герои от "Пес патрул", понита еднорози, Елза и Анна", обяснява за БТА Василева.

Според нея почти няма промяна в цената на мартениците от миналата година. При някои видове тя се е повишила с около 20 стотинки. Мартениците, които се предлагат основно в нейния павилион, са на цена от лев до 4 лева.

Жената обяснява, че изработването на мартеници ѝ доставя удоволствие. Иска се спокойствие и сръчност. С усмивка отправя и призив към жените, които имат повече свободно време.

"Пожелавам им, докато стоят пред телевизорите и гледат сериали, да започнат да плетат и мартеници, за да си уплътняват времето. Много е приятно", смее се Василева.

Мартенският базар ще работи в Русе до 3 март тази година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари