Маршавелов атакува пистата в Русе

0
Шампионът се бори за спечелването на четвърта титла
Шампионът се бори за спечелването на четвърта титла

Пловдивският пилот Константин Маршавелов от отбора на КА-2 Рейсинг Тийм ще вземе участие в третия кръг от националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут, който ще се проведе през предстоящия уикенд на пътен възел "Христо Ботев“ в Русе. 

Маршавелов, който е временен лидер в шампионата, се състезава в серия "Макси“ с автомобил Mitsubishi Lancer Evo X. Той е шампион в класа си и през тази година се бори за спечелването на четвърта титла. В класа на шампиона има записани общо 6 автомобила, които ще се борят за спечелването на състезанието.

Пловдивчанинът записа една победа и едно второ място в първите два кръга от шампионата, които се проведоха на "Писта Бургас“ и "Писта Хасково“. Победата на шампиона дойде на бургаското трасе, а в Хасково той спечели второто място.

Миналия уикенд Константин Маршавелов взе участие в теста на българския отбор, който планира участие в  24-те часа на Льо Ман през следващата година. Изпитанията се проведоха на гръцкото трасе Серес, а зад волана на Sin Car R1 се сменяха Маршавелов и двукратния шампион в серия "Туринг“ Иван Влъчков.

Източник: Ruse24.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари