МАРШ към СВОБОДАТА: Собственици на заведения излизат на протест

0
Цената на затварянето доведе до фалити, разорени семейства и повече болни хора, защото здравеопазването в България е платено, алармират от сдруженията
Цената на затварянето доведе до фалити, разорени семейства и повече болни хора, защото здравеопазването в България е платено, алармират от сдруженията Снимка: БГНЕС

Цената на затварянето доведе до фалити, разорени семейства и повече болни хора, защото здравеопазването в България е платено!

Сдружението на Заведенията в България и Българската Асоциация на Заведенията обявиха датата на официалния протест срещу липсата на разхлабване на противоепидемичните мерки, които държат бизнеса затворен в продължение на месеци.

Той ще се проведе на 27 януари (сряда) от 12.00 пред сградата на Министерски съвет, а събитието, озаглавено „ПРОТЕСТ! МАРШ към СВОБОДАТА!“, вече набира популярност във Фейсбук.

Основният дълг и отговорност на СЗБ и БАЗ е да защитават интересите на нашия бранш. Отново сме изправени до стената, след като месеци наред бяхме заблуждавани с подвеждаща информация. Ние оставаме единственият затворен бизнес на фона на тълпите в други сектори от търговията, които не са от ПЪРВА НЕОБХОДИМОСТ! Единственото ни желание беше да работим. Неправилното управление на пандемията и държавата ни отнеха правото на труд и препитание. Без стабилни и задоволителни идеи и решения за компенсирането ни. Ние наблюдаваме, че затварянето не е временно, а се превърна в постоянно.

Цената на затварянето доведе до фалити, разорени семейства и повече болни хора, защото здравеопазването в България е платено!

За нас няма друго възможно решение, освен да обявим несъгласието си с тази поредна несправедливост и дискриминация спрямо бизнеса ни. Обявяваме национален протест и апелираме всички бизнеси, засегнати от заповедите за забрана на работа, да ни подкрепят в уречения ден и час!

Искаме отваряне на ВСИЧКИ затворени бизнеси!“, пишат от СЗБ и БАЗ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари