Георги Киряков: Австрия и Нидерландия вече нямат аргументи

0
Необходим е по-сериозен натиск върху държавите, които спират влизането в шенгенското пространство и по суша, коментира политологът
Необходим е по-сериозен натиск върху държавите, които спират влизането в шенгенското пространство и по суша, коментира политологът Снимка: БНР

Необходим е по-сериозен натиск върху държавите, които спират влизането в шенгенското пространство и по суша, коментира политологът

Решението България да се присъедини към Шенген по въздух и водя в края на март догодина е половинчато, коментира в предаването „Репортер“ на Радио Стара Загора политологът Георги Киряков. Необходим е по-сериозен натиск върху държавите, които спират влизането в шенгенското пространство и по суша – Нидерландия и Австрия, така че да не се минава през този етап, допълни той:

Вероятно и Нидерландия и Австрия вече нямат аргументи за това инатене.

Във вътрешнополитически план, Георги Киряков подчерта, че настоящия парламент има мнозинство за конституционни промени, което се случва много рядко в България. По думите му дали ще оцелее правителството след ротацията на кабинета, която предстои в края на март зависи от поведението на ГЕРБ и на ДПС.

Георги Киряков коментира още, че президентът Румен Радев е влязъл в ролята на опозиция и е превишил правата, които му дава Конституцията.

Въпросът, който ще получи разрешение през 2024 г. е дали ДПС ще продължи да участва толкова активно в оперативното управление на държавата, при положение, че конституционните промени са факт, или ще влезе като пълноправен член на управляващия формат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари