Марияна Николова: Подписите за Конституцията, нямат общо с концесията на Марешки

0
Министър Николова окачестви като "случайно" събирането на подписи за Конституцията и явяването на Марешки на концесия
Министър Николова окачестви като "случайно" събирането на подписи за Конституцията и явяването на Марешки на концесия Снимка: Канал 3

"Конкурсът за концесията, която спечели Марешки, е обявен през юни. Един участник се е явил и съответно е спечелил концесията. В правото има нормативно установени срокове. В случая сроковете са спазени и съвпадението със събирането на подписи за промени в Конституцията е напълно случайно"

Това каза в "Беновска пита" по Канал 3 министърът на туризма Марияна Николова.

"В рамките на 30 години основният закон е изчерпал своето действие. Приветствам промяната на броя на народните представителите и промяната свързана с конституционната жалба."

По отношение на туризма Николова напомни, че само 23 000 руски туристи са посетили страната ни тази година, което е 10 пъти по-малко от миналата година. Тя подчерта, че 550 000 българи са посетили нашето Черноморие, което реално е спасило сезона.

Министърът на туризма изтъкна спазването на мерките от страна на бизнеса, което много важно за бранша в условията на коронавирусна криза.

Спадът на БВП през второто тримесечие е 8.2 процента. По отношение конкретно на туризма няма данни, но очакванията на Николова не са позитивни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари