Мария Толева: Самолечението с хранителни добавки може да навреди на организма

3
"Ползвайте продуктите само при окончателно установена диагноза!", съветва русенката
"Ползвайте продуктите само при окончателно установена диагноза!", съветва русенката Снимка: Личен архив

Самолечението с хранителни добавки може да навреди на организма, категорична е Мария Толева

"Ползвайте продуктите само при окончателно установена диагноза", съветва Мария Толева,  хабилитиран специалист по приложения в медицината на биологично активни вещества, извлечени от природни източници, етерични масла и лечебна козметика в център ХЕРБА ВИТА в Русе

"Модата на хранителните добавки отдавна е факт и у нас. Заливат ни с реклами в медиите и в нета, всеки производител или вносител обещава пълно изцеление ,защото повечето продукти са едва ли не панацея. Органични ,екологични и без противопоказния ,тези “вълшебни” препарати ще ви спасят и от най-нелечимите болести. Дистрибутори без необходими знания и квалификация разнасят каталози , агитират и постоянно се предлагат “иновации”. Телевизионните реклами непрекъснато ни подканват към самолечение - и с медикаменти , и с добавки. Проблемът обаче е ,че симптомите ,така артистично демонстрирани в рекламните клипове може да не са за вашата болест. Не винаги нощната аларма идва от простатата , а при някои коремни болки спазмолитиците са абсолютно забранени. В рекламите не се казва най-важното: Ползвайте продукта само при окончателно установена диагноза!", обяснява Толева. 

Тя съветва да не се предоверяваме на рекламните съобщения: "Поради натовареното ежедневие и все още търпимия дискомфорт ,хората решават да спестят досадното чакане пред лекарските кабинети и често влизат в капана на рекламите. И ако симптомът е същия ,но заболяването различно , тогава започват проблемите. Главната заблуда - хранителните добавки трябва да се приемат няколко месеца за да се “види” ефекта ,а през това време заболяването навлиза в остър стадий и така се усложнява работата на лекаря и състоянието на пациента. А знаете ли ,че има над 100 причини за главоболието? Безсънието при младите хора и така нареченото старческо безсъние се лекуват по различен начин. Много болести имат едни и същи или подобни симптоми ,затова не предприемайте каквото и да е самолечение преди да имате твърдо установена диагноза."

Мария Толева е категорична, че трябва медицината и натуротерапията да си сътрудничат: "Много от натуралните препарати са противопоказни с терапията, назначена от лекаря, затова в нашата практика се държи на личен контакт и подробно разглеждане на проблема с всеки клиент. Традиционната медицина и натуротерапията трябва да работят на принципа на сътрудничество в името на оздравителния процес, затова сме благодарни на лекарите,които приемат нашата теза и работят с нас. За хора с неустановени диагнози бихме могли да препоръчаме специалист.

Ползвайте продуктите само при окончателно установена диагноза!", съветва Толева. 

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари