Мария Пиргова: Това правителство е на базата на шантажа, а Пеевски го регулира

0
Борисов често се пазари и затова сменя позициите си, смята Мария Пиргова
Борисов често се пазари и затова сменя позициите си, смята Мария Пиргова Видео: NOVA

Борисов често се пазари и затова сменя позициите си, смята Мария Пиргова

Васил Терзиев трябва да покаже програмата си и ние софиянци да я харесаме или не и ние трябва да работим по тази програма. Така се прави в демокрацията. Това заяви политологът Мария Пиргова в ефира на предаването „Челюсти” по NOVA. По думите ѝ сме много далеч от демокрацията и от политическия модел на демокрацията.

По думите на Пиргова тези местни избори са новото преразпределение на властта, което е очаквано. Непублично е имало договорки, за които лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов говори сега, убедена е тя и смята, че Борисов често се пазари и затова сменя позициите си. Няма да има разклащане на управлението, допълни Мария Пиргова. Според нея основното е кой ще търгува с енергоизточниците - газ, петрол, какво ще стане с Мариците, със 7-ми и 8-ми реактор в АЕЦ "Козлодуй". По думите ѝ Васил Терзиев ще бъде непрекъснато шантажиран. "Тази коалиция е на базата на шантажа, това е политически шантаж, вътрешен", допълни Мария Пиргова. Според нея главната роля на Делян Пеевски е да регулира шантажа.

Според политолога Стойчо Стоев местните избори имат своя логика, по места са различни, довели са до различни коалиции. Много е трудно и би било грешно някой да си вади заключения за националната политика. Той няма спомен да е имало уговорки между партиите от управляващото мнозинство за подкрепа на определени кандидати по места. „Когато се създаваше парламентарното мнозинство ясно бе казано какви ще са приоритетите – промяна в Конституцията и ред други неща”, каза Стоев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари