Мария Габриел: В България има критична маса от трезвомислещи хора, подкрепящи НАТО

1
Вицепремиерът участва в срещата на външните министри от алианса
Вицепремиерът участва в срещата на външните министри от алианса Снимка: Mariya Gabriel / Facebook

Днес НАТО отбелязва 75 години от подписването на Вашингтонския договор

В България имаме критична маса от трезвомислещи хора, които осъзнаваме, че защото сме в НАТО, страната ни е толкова силна, независима и с толкова високо ниво на сигурност. Никога в нашата история преди не сме имали тази възможност, заяви вицепремиерът в оставка Мария Габриел пред журналисти в Брюксел, където участва в срещата на външните министри от алианса, предаде БТА.

Днес НАТО отбелязва 75 години от подписването на Вашингтонския договор.

Членството в НАТО е стратегически избор за България, ние сме част от най-силния военен съюз. България участва, защото споделя демократичните ценности и защото има ценен принос за стратегическата важност на Черно море, Западните Балкани, с много ясна, неотстъпчива и всеобхватна подкрепа за Украйна. България е решена да допринася за трансформацията на алианса, който отговаря на новите предизвикателства, свързани със сигурността, дезинформацията. Всички ясно казваме, че Русия остава пряката заплаха за алианса, но сме обединени повече от всякога, добави Габриел.

За мен е много важно до последния ден от работата на правителството да бъдем активни и да показваме, че България е надежден и доверен партньор, посочи вицепремиерът по повод оставката на кабинета. Габриел уточни, че няма покана да участва в служебното правителство и не посочи дали ще остане в националната политика след предстоящите избори. По нейните думи засега не се забелязва опасност от отстъпление от постиженията на правителството. Тя изрази очакване за запазване на външните приоритети на нашата страна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    32
    Само Минавам
    Прав ли ще бъда тогава, ако заключа, че всички споделяме идеята, че проблемът далеч не е в НАТО, нито в еврото, нито в Русия - птоблемът е в нашите политици? Може ли да насочим усилията си към решение на проблема: "как да се справим с нашите политци", а не дали F16 на чертеж е по-добър от Су-37, дали новият Москвич е по-добър от новото Рено и всякакви небивалици, които не само не можем да решим, но и не зависят нас? А предатели ще има винаги - дали ще викат за Османската империя, за СССР, за Америка, за Европа - няма да изчезнат, незичерпаем източник са.
  • 0
    31
    хаха
    Аз да питам, де го АЕЦ "Белене" след като гласувахме на референдум ЗА? Май май няколко милиарда минус. Сега е редно да ударим един референдум против НАТО и там да останем с няколко милиарда минус от самолетите и другото оборудване което сме заплатили и чакаме. А като бонус, макетата под зоркия поглед на другаря Путин и със защитата на НАТО, могат да ни спретнат някоя провокация и да прилапат Пирин. Всички точат зъби, само ганя е готов да се дава без бой - с хляб, сол и отворени крака ще посреща отново окупаторите. Направо не знам как може да има толкова глупави хора в тази държава. Абе стой си на гз и си гледай живота и децата, къде си тръгнал да "оправяш" света...
  • -1
    30
    Напомням
    Тия референдуми политиците си ги ползват за лични облаги, под предтекст "пряка демокрация", "народа да решава" и т.н. Като последния опит за такъв е много добър пример, че тоя народ не е дорасал да взема решение по формулирани от политиците въпроси. Защо ли? Ей го коцето какъв референдум ви организира за еврото. Денонощно облъчване по медиите, че референдума е ПРОТИВ еврото, пък то даже въпроса за самия референдум беше друг. След като конституционния съд го отхвърли, копейката обърна плочата - не било против еврото, било за неговото отлагане. Ама преди референдума излъга половин милион балъци да им вземе личните данни, като иска да проведе противоконституционен референдум.
  • 3
    29
    до Минаващия
    Евроатлантикът най го е страх от референдум, голямо шубе, направо международен страх!
  • 4
    28
    айде бе
    Добре бе! Никой не е против референдумите. На последния проведен такъв народа реши "ЗА" АЕЦ Белене. Организацията на този референдум струваше 15 милиона лева. След успешно проведения референдум купихме оборудване за няколко милиарда от Русия. И какъв е резултата в момента? Имаме ли АЕЦ Белене?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари