Мария Габриел: Първото ми искане ще е отстраняването на Иван Гешев

4
Заявката на Мария Габриел за отстраняване на Гешев дойде като част от списък с приоритетни задачи, първата от която беше изход от политическата криза
Заявката на Мария Габриел за отстраняване на Гешев дойде като част от списък с приоритетни задачи, първата от която беше изход от политическата криза Снимка: Facebook

Заявката на Мария Габриел за отстраняване на Гешев дойде като част от списък с приоритетни задачи, първата от която беше изход от политическата криза

Първото, което ще направи министърът на правосъдието в моето правителство, е да внесе искане за освобождаване на главния прокурор Иван Гешев, поради уронване престижа на прокуратурата. Това заяви кандидат-премиерът на ГЕРБ Мария Габриел на среща с парламентарната група.

"Искам да благодаря на ПГ на ГЕРБ-СДС за подкрепата. За мен е истинска чест да застанем пред цяла България и да кажем, че искаме работещо правителство. Искаме обединена България, която ясно отстоява своето място в ЕС и НАТО, но и която носи решения за грижите и терзанията на българските граждани. Първото ми послание ще бъде работа за екипна България и стратегия на трите А - амбиция, авторитет, ангажимент", подчерта Габриел.

"Амбиция да покажем, че сме способни да съставим правителство с екип, чиито решения не се спускат, а се създават и изпълняват съвместно. Авторитет на България е Европа - да участваме в процесите в ЕС. Ангажимент към българите, да работим така, че хората да имат по-спокойно ежедневие и по-достоен живот. Искаме да водим диалог, който да изпълни със съдържание тези думи, ще си задаваме и неудобни въпроси. Чрез диалог ще се преодолеят различия, за да утвърдят обединяващото. Правителството трябва да е символ на амбиция, авторитет и ангажимент", коментира тя. И допълни, че приоритети са и стабилизиране на публичните финанси и приемане на бюджета.

Правосъдна реформа, реформи в КПКОНПИ и нейното разделяне, механизъм за разследване на главния прокуратура - това са другите приоритети на ГЕРБ.

Според нея е нужен план за изход от кризата и работещо правителство, както и нормализация на работата на институциите.

"Изправям се с чувства на гордост и скромност заедно с вас, защото в последните 14 години сме работили и постигали резултати и в рамките на моите дейности, свързани със законодателната и изпълнителната политика на ЕС. Днес обаче заставам пред вас с чувство за голяма отговорност, която всички ние носим пред българите. Ключовата дума на срещите ни с партиите ще бъде диалог - по конкретни приоритети в краткосрочен и средносрочен план. За да ги изпълним, имаме нужда от работещо правителство, носещо отговорност", подчерта тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    7
    ptica
    до ОПГ Цецка беше по-безобидна, тази е изпратена специално от ЕО да ни бързо джендероса, да приемем Истанбулски конвенции, да изпратим войски за мерзките укри, а тя ще "работи" от дома дистанционно, т. е. от Франция, няма да си докара малкото джендърче и Габриелчо в кочината я!
  • 8
    6
    Стоян
    Тази кака,е много исуленА,и проскубана!Ужас!Премиер!!
  • 6
    5
    ptica
    Марийката отдавна си е продала всички части (предни и задни) САМО и САМО да е в цивилизовата Europa. чий ще го търси у нас тогава? Габриелчето няма да се чувства добре в кочината на жена си, там бракът - сделка е Марийчето да е в Европрламата и да взема мнгоцифрени заплатки, кого ще заблуждава Боко плужека с тъпи безходове? И само като си отвори устата и загъка, вече е затворена страница
  • 14
    4
    ZOMBA
    Бойко да си прибира куклите на конци и да се маха!!!НИКОЙ НЕ ГИ ИСКА ТЕЗИ ОТ ГЕРБ!
  • 15
    3
    Обективен
    Брех каква демагогия от страна на ГЕРБ!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари