Мария Габриел: „Хамас“ държи двама заложници с български произход

0
Габриел съобщи, че в рамките на днешната визита са провели и срещи с роднини на заложници
Габриел съобщи, че в рамките на днешната визита са провели и срещи с роднини на заложници Снимка: БТА

Габриел съобщи, че в рамките на днешната визита са провели и срещи с роднини на заложници

Има двама заложници с български произход, държани от "Хамас", съобщи на брифинг вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел, която заедно с премиера Николай Денков се завърна от посещение в Държавата Израел.

Това е информацията, която можем да споделим, продължаваме в координация с Държавата Израел и със страните участнички в преговорите да правим всичко необходимо, така че да се стигне до освобождаване на заложниците.

Габриел съобщи, че в рамките на днешната визита са провели и срещи с роднини на заложници, откъдето е станала известна и информацията за двамата заложници с български произход, предаде БТА.

Солидарност, благодарност и координация - така бих определила трите ключови послания, които днес с премиера акад. Денков предадохме на Държавата Израел и израелския народ, подчерта вицепремиерът.

Координацията ни трябва да продължи по отношение на усилията ни да не се стигне до регионална ескалация. Международната общност трябва да продължава да търси решение, включително и на хуманитарната криза в Газа, посочи тя.

Габриел припомни, че България е сред първите страни, успели да евакуират своите краткосрочно пребиваващи сънародници в региона.

В рамките на днешната визита премиерът акад. Николай Денков проведе срещи с министър-председателя на Държавата Израел Бенямин Нетаняху и президента Исаак Херцог в Ерусалим. Част от водената от акад. Денков делегация бе и вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Рамзес II
    Затова не се скача и не се дрънка като кречетало. Ха сега преговаряйте с "терористите" като знаете много! Не сте по-големи политици от Ердоган бе гъзолизци атлантически и подметки брюкселски, а той не нарече Хамас терористи. При необходимост сега ще му е доста по-лесно отколкото на нашите ционистки пачаври и овчи мозъци. Смърт на ционфашизма, свобода за Палестина!
  • 2
    2
    123
    Те провели срещи . Затова ли отиде с замалелия педераст да изгорите 30-40 бона народна пара ? За да проведете срещи и да шпакловате дузина еврейски задника ?
  • 2
    1
    Мнение
    Ами освободи ги тогава като Хамас ги държи за заложници! Или не ти стиска
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари