Мария Бакалова се изправи пред всички и заяви подкрепа за украинския народ

1
"Аз съм от България, а родният ми град е само на няколкостотин мили от Украйна", каза Бакалова, преди да връчи отличието за най-добра актриса в поддържаща роля
"Аз съм от България, а родният ми град е само на няколкостотин мили от Украйна", каза Бакалова, преди да връчи отличието за най-добра актриса в поддържаща роля Снимка: Фейсбук

Актрисата Мария Бакалова изрази подкрепа за Украйна по време на церемонията за връчването на наградите "Изборът на критиците", писа електронното издание на в. "Ню Йорк таймс"

Тя беше сред звездите, които обявяваха носителите на отличията в Лос Анджелис. Миналата година Мария Бакалова спечели приза "Изборът на критиците" за най-добра актриса в поддържаща роля за участието си в "Борат 2". За нея тя имаше номинация и за "Оскар", информира БТА.

"Аз съм от България, а родният ми град е само на няколкостотин мили от Украйна", каза Бакалова, преди да връчи отличието за най-добра актриса в поддържаща роля. "Събрали сме се заедно в тази специална вечер и искам да отделя момент, за да призная храбростта на народа на Украйна, защитаващ правото си на независимост и демокрация."

"Искрено се надявам, че ще се съберем и ще поставим началото на нова ера на културен и творчески обмен между Източна Европа и Холивуд, който беше основополагаща сила на творчеството през 20-ти век", продължи тя. "Надявам се моето послание да стигне до украинския народ: Виждаме ви. Ние сме с вас. И сърцата ни са с вас."

Мария Бакалова е от Бургас, който се намира на по-малко от 1200 километра (750 мили) от украинската столица Киев, уточнява в. "Ню Йорк таймс".

Темата за войната в Украйна засегна и Били Кристъл, който получи награда за цялостен принос. Той обясни, че бабите му са били родом от Одеса и Киев и са избягали в САЩ. "Техният смях – първият смях, който чух в живота си – е горивото, с което двигателят ми работи и днес", каза Кристъл. "Моля се някакси, по някакъв начин, да може смях и радост отново да има в онази част на света".

Звездата от "Тед Ласо" Хана Уодингам, която се качи на сцената, за да приеме отличието за най-добър комедиен сериал от името на екипа, говори за "бебетата в Украйна, които са напълно погубени от този отвратителен, отвратителен порой от насилие. Моля, помислете за тях колкото можете, и дайте колкото можете".

Преди да обяви наградата за най-добър филм, треньорът на отбора от Националната футболна лига на САЩ "Лос Анджелис Рамс" Шон Маквей даде микрофона на своята годеница, Вероника Хомин, която е родом от Украйна. „Гордо стоя със сънародници ми украинци и се възхищавам на тяхната сила", каза тя пред публиката. "Тяхната борба и начинът, по който обединяват света, са наистина вдъхновяващи. В нашия свят няма място за това насилие и молитвите ни са отправени за всички загубени животи".

Някои от актьорите, участвали в церемонията за раздаването на наградите "Изборът на критиците", сред които Джеръми Стронг от "Наследници" и Мъри Бартлет от "Белият лотос" бяха поставили на реверите си синьо-жълти ленти, отразяващи цветовете на флага на Украйна.

Отличията "Изборът на публиката" бяха връчени на церемония, която се проведе едновременно в Лос Анджелис и Лондон. Те се присъждат от Асоциацията на кинокритиците, работещи за телевизията, радиото и интернет изданията (Broadcast Film Critics Association), която обединява професионалисти от САЩ и Канада, както и от Асоциацията на телевизионните журналисти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    8
    ...
    Поредна ПОДЛОГА !!! Кирил-дебил номер две.
  • 2
    7
    ааааааааа
    А защо не прояви тази си позиция за Афганистан, за Либия, за Иран, за Ирак, за Египет, за Югославия, когато сащ нападаше с уранови бомби тези държави?!
  • 1
    6
    '\\\
    сащ добре им плащат, за да развращават българското общество...
  • 2
    5
    русенец
    Прости му господи, то си е кухичко и глупавичко. Кой украински народ имаш в предвид? Този, чиито синове са в "Азов" и "Айдар" ли? Дето изгаряха живи хора и разстрелваха без съд и присъда ли? Тия дето не са спирали да обстрелват Донецк и Луганск ли? Или тия дето изгориха българското знаме през 2015 година? Та пак да попитам: Какви са мотивите ти за тази защита? Сещам се и без да ми отговаряш. Има неграмотност. Хубаво са те зомбирали и изобщо не си чувала, че в продължение на 8 години украинските фашисти избиват мирни хора Донбас и Луганска област сред които над 200 деца!
  • 1
    4
    ali
    Някоя друга русофобска статия ще има ли за днес?!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари