Марин Льо Пен настоява, че Крим е руски

5
Френският крайнодесен лидер заяви, че жителите на Крим са гласували свободно на референдума и са потвърдили привързаността си към Русия
Френският крайнодесен лидер заяви, че жителите на Крим са гласували свободно на референдума и са потвърдили привързаността си към Русия Снимка: Фейсбук

Френският крайнодесен лидер заяви, че жителите на Крим са гласували свободно на референдума и са потвърдили привързаността си към Русия

Френският крайнодесен лидер Марин льо Пен поддържа позицията си, че Крим е руски. Тя заяви на парламентарно изслушване в сряда, че жителите на Крим са гласували свободно на референдума и са потвърдили привързаността си към Русия.

Льо Пен беше изслушана от анкетната комисия на Националното събрание за чуждестранна намеса в сряда в продължение на повече от три часа, а много депутати попитаха крайнодесния лидер какво е нейното мнение по въпроса за Крим.

Льо Пен потвърди предишните си изявления, в които призна анексирането на части от Украйна от Русия. „Крим е бил руски в продължение на два века. Беше украински в продължение на 60 години, защото беше даден заради прищявка на един диктатор“, каза тя, цитирана от EURACTIV.

Като абсолютен защитник на референдума смятам, че жителите на Крим свободно изразиха волята си, като гласуваха да бъдат присъединени към Русия“, добави Льо Пен.

Не ми е трудно да кажа това, особено когато отидох в Крим и видях, че те се чувстват много по-дълбоко привързани към Русия, отколкото към Украйна“, заключи тя по този въпрос, отбелязвайки, че „никакви бежанци“ не са напуснали региона след референдума.

Няколко членове на анкетната комисия, особено докладчикът Констанс Льо Грип, отбелязаха, че международните организации и европейските държави не признават легитимността или законността на референдума за анексирането на Крим от Русия.

На това Льо Пен отговори, че международните организации, включително ООН, са свободни да организират нов референдум, ако желаят.

В по-общ план Льо Пен осъди „ужасно лицемерната клеветническа кампания“ срещу нея, проведена от онези, които я подозират, че е повлияна от Русия. Тя отбеляза, че никога не е променила решението си, което няма нищо общо със заема от 9 милиона евро, който нейната партия взе от руска банка през 2014 г.

Що се отнася до заема, Льо Пен отказа да установи връзка между позиции, близки до тези на Кремъл, и заема, като каза, че той е сключен, защото никоя западна банка не е пожелала да ѝ отпусне пари. Тя добави, че е „подписала заем с банка, а не с Владимир Путин”.

Констанс Льо Грип отбеляза, че след фалита на Frist Czech Russian Bank (FCRB) дългът на партията на Льо Пен първо е бил прехвърлен на компания за коли под наем.

Тя добави, че след това е закупен от руската гражданска и военна авиационна компания „Авиазапчаст“, която също фигурира в списъка на субектите, санкционирани от САЩ.

Льо Пен отвърна, че не може да спре да изплаща заема. Тя също така отрече да е знаела, че руската компания е изкупила само дълга, който се отнася до нейната партия, а не всички активи на банката в несъстоятелност.

Льо Пен потвърди, че заемът е бил предоговорен, за да позволи на нейната партия да го изплати за по-дълъг период. Останалата сума – над 7 милиона евро, ще бъде изплатена до 2028 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -9
    2
    LOL
    След края ня "военната операция", Путлер и всичките му пудели като тази ще бъдат разследвани, съдени и ще носят последствията заедно с вожда им.
  • -10
    1
    Русенец
    Явно Путлер ще плаща заема на тази кошница
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари