Маргарет Атууд: С Джим Кери планирахме палав уикенд в Москва, сега ще трябва да отидем в Киев

0
"Страхувам се, че се случи най-страшното. Забранено ни е влизането в Русия. Винаги ще имаме Париж", коментира Джим Кери
"Страхувам се, че се случи най-страшното. Забранено ни е влизането в Русия. Винаги ще имаме Париж", коментира Джим Кери Снимка: Facebook

"Страхувам се, че се случи най-страшното. Забранено ни е влизането в Русия. Винаги ще имаме Париж", коментира Джим Кери

Канадско-американският актьор и комик Джим Кери иронично коментира в своя акаунт в Туитър забраната, наложена от Москва на 100 видни канадски граждани, в чиито редици е и той, да влизат в Русия. "Страхувам се, че се случи най-страшното. Забранено ни е влизането в Русия. Но проблемите на 100-тима канадци не струват нищо в този объркан свят. Винаги ще имаме Париж", написа звездата от "Кабелджията", "Шоуто на Труман" и "Човек на Луната". Последното изречение от цитата му препраща към класическия филм "Казабланка", чието действие се развива през Втората световна война, пише СЕГА.

По този начин актьорът отговори на поста на Маргарет Атууд, един от фаворитите за Нобелова награда за литература в последните години, която също е попаднала в санкционния списък: "Ние с Джим Кери планирахме палав уикенд в Москва. Струва ми се, че сега, вместо това, ще трябва да отидем в Киев", пошегува се 82-годишната писателка.

На 14 ноември Министерството на външните работи на Русия обяви въвеждането на персонални санкции срещу 100 канадски граждани – предприемачи, историци, представители на обществени организации, свързани с Украйна, и др. "В отговор на продължаващата практика на режима на министър-председателя Джъстин Трюдо за въвеждането на санкции против ръководството на Русия, политици и парламентаристи, представители на деловите кръгове, експерти и журналисти, дейци на културата, както и срещу всички, които канадските русофобски власти смятат за неугодни, на взаимно основание се закрива достъпа за 100 граждани на Канада", казва съобщението. И още: "В това число са високопоставени чиновници, бизнесмени, активисти на многобройните про-бандеровски организации, медийни и финансови структури, които непосредствено участват във формирането на агресивния антируски курс."

Освен Джим Кери и Маргарет Атууд в списъка на 100-те са включени и други представители на културата: кинорежисьорът и писател Дейвид Безмозгис, актрисата Катрин Уиник, родената в Украйна писателка Мария Рева, която описва живота в родината си по време на "съветската ера" и т.н.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари