Рашков: Подслушването на протестиращи е било денонощно и е платено извънредно

1
"Работили са почти денонощно, без почивен ден - толкова много са били наблюдаваните граждани", разказа Рашков
"Работили са почти денонощно, без почивен ден - толкова много са били наблюдаваните граждани", разказа Рашков Снимка: БГНЕС / Архив

"Работили са почти денонощно, без почивен ден", каза Бойко Рашков

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков обяви пред БНР, че подслушването в периодите на протестите срещу правителството миналото лято - на политици и на обикновени граждани, е вървяло почти денонощно. Освен това за разлика от други случаи полагането на извънреден труд от служителите е било платено за разлика от други случаи.

"Работили са почти денонощно, без почивен ден - толкова много са били наблюдаваните граждани. С много извънреден труд, който чрезвичайно е бил заплатен тогава, друг път не са получавали такова в сравнение с периода на разгара на протестите", коментира  той пред БНР.

За това, че е имало подслушване, съобщи неотдавна самият Рашков. Обяви, че инициативата за това е на прокуратурата, която е сметнала ,че упражняващите конституционното си право да протестират, като се позовават на законов текст, който се отнася за престъпление против републиката. Обяви, че това е станало по нареждане на прокурор, чието име обяви, че ще спести в момента.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари