Манолова: Борисов, нямаме никакво съмнение, че ти си наредил нахлуването на полицаите в дома на майката на Тихомир

0
Това не е просто натиск, това е брутална полицейска репресия
Това не е просто натиск, това е брутална полицейска репресия

Десет полицаи са иззели от дома на майката на активиста на протестите Тихомир Василев съд за варене на компоти, каза Манолова на извънреден брифинг

Вчера след акция на десет полицаи от отдел „Наркотици“ и „Икономическа полиция“ в дома на майката на активиста от протестите и учредител на „Изправи се.БГ“ Тихомир Василев служителите на реда си тръгнали под мишница със съд за варене на компоти. В дома на беззащитното семейство, без Тихомир да е там, полицаите са тарашили три часа и половина, като са заплашили, че ще нарежат входната врата с флекс. Те са връхлетели в жилището със заповед към семейството на Тихомир „Ръцете на тила!“. Това е не просто психически натиск, а брутална полицейска репресия над беззащитни граждани, чиито син е активист от протестите и към онзи момент не е бил в дома на майка си.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова на извънреден брифинг пред президентството тази сутрин.

Заповед за претърсване и изземване не е имало.  След като не са открили наркотици, те са накарали роднините на Тихомир доброволно да подпишат протокол за предаване на съд за варене на компоти. Тарашили са дома, мазето и наето от семейството помещение, обясни Манолова.

Това не е просто натиск над един от свободно протестиращите граждани, това е брутална полицейска репресия, категорична е тя.

Борисов, нямаме никакво съмнение, че ти си разпоредил репресията и незаконните действия в дома на Тихомир, защото ти се хвалиш, че управляваш държавата, натискайки копчета. А МВР е на твое подчинение. Трагикомедията, в която превръщаш държавата ни дава още по-силна мотивация да продължим да се борим за свободна и силна държава, в която хората могат свободно да протестират и да изразяват своето мнение и да ти искат оставката. Това е пореден опит за натиск, категорична бе Манолова.

Тя заяви, че откакто е обявила на 23 май участие на „Изправи се.БГ“ в изборите, активисти на платформата са подложени на същата полицейска репресия и скалъпени обвинения.

Манолова каза, че от работа са уволнени членове на Гражданската платформа, като съобщи за случай на нарязани гуми на микробуса на друг активист на протестите – Никола Вапцаров, който всяка вечер е с тъпан на протестите.

По думите на Манолова гумите на микробуса са срязани пред очите на полицаи и до микробуса са били оставени патрони от огнестрелно оръжие.

Манолова добави, че в средата на юли самата тя е алармирала във Фейсбук за подготвен подобен тараш и в нейния дом.

Тогава Борисов не се осмели да изпрати полицай в дома ми, може би защото знае, че нямам кюлчета злато в чекмеджето, каза тя.

Попитана за детайли около нахлуването на полицията в жилището тя обясни, че под съда за варене на компоти е имало и уред за печене на чушки, който жената е отказала да даде доброволно, защото правилно е преценила, че няма да й бъде върнат на време, а е необходим, предвид потребностите на сезона.
Манолова добави още, че тарашенето е правено незаконно, без заповед и в продължение на над три часа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари