Малкият великан на българското кино навърши 40 години на сцена

0
Любопитни подробности от живота и кариерата на Георги Мамалев
Любопитни подробности от живота и кариерата на Георги Мамалев Видео: portret_

Един от най-големите любимци от българската сцена – Георги Мамалев навърши 40 г. на сцена.

64-годишният актьор отпразнува юбилея си с премиерата на спектакъла по текст на Жан Батист Молиер - "Мнимият болен" на сцената на Народния театър, сподели VESTI.

"Да играя на сцената на Народния театър беше детската ми мечта, и сега смело мога да кажа, че тя вече е реалност. Дайте ми още 40 години тук и ще съм най-щастливият човек, който ще е докоснал съвършенството", каза Мамалев, който освен аплодисментите на стотиците зрители в залата, получи най-високото отличие на Министерство на културата - "Златен век" - огърлие.

Георги Мамалев е роден с. Мамарчево през далечната 1952 г.

Завършва актьорско майсторство във ВИТИЗ, в класа на Енчо Халачев. Още преди това обаче прави своя дебют в киното с филма "Като песен", където играе ролята на Илийката.

Оттогава е участвал в общо 25 филма, като последният от тях е от 2007 г. - "Летете с Росинант", комедиен мюзикъл, разказващ историята на българска оперна трупа, която пътува из Европа в раздрънкания си автобус.

Георги Мамалев е прочут и с участието си в популярния проект "Клуб НЛО", който създава заедно с Павел Поппандов и Велко Кънев.

Източник: VESTI.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари